Güncel

Yargıtay Başkanı Cirit'ten ifade özgürlüğüne vurgu

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit," İfade özgürlüğü toplumun ve devletin geleceği açısından yaşamsal öneme sahip" dedi.

13 Ocak 2016 Saat: 23:09
Yargıtay Başkanı Cirit'ten ifade özgürlüğüne vurgu
Yargıtay Başkanı Cirit'ten ifade özgürlüğüne vurgu

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Ankara Barosu tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Uluslararası Hukuk Kurultayı'nda konuştu.

Yargının sorunlarına değinen Cirit, yerel mahkemelerden kaynaklanan sorunların çığ gibi büyüdüğünü bunun Yargıtay'daki iş yükünün artmasına da neden olduğunu söyledi. Cirit, "Ortalama yargılama süresini artıran, vatandaşların adalete zamanında erişimini engelleyen bu sorunun yargıya olan güveni de zayıflatacağı açıktır" dedi.

İfade özgürlüğüne de vurgu yapan İsmail Rüştü Cirit, şu mesajları verdi:

"İfade özgürlüğü sadece insan hakları kataloğunda yer alan bir temel hak değil, bir toplumun zeka ve anlama gücüdür. Avukatın bağımsızlığı ve savunma dokunulmazlığı tartışılırken konunun bu yönün de ihmal edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Belirttiğim öneminden dolayı ifade özgürlüğü için uygun bir ortam yaratılması toplumun ve devletin geleceği açısından yaşamsal bir öneme sahiptir. Bunun için düşünce özgürlüğü ve insan sevgisi merkez kabul edilmelidir. Anadolu insani, insan sevgisini ve özgür düşünceyi besleyecek tarihsel ve köklü bir mirasa sahiptir." 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız