Güncel

"Yargıtay dosyamızı bozmak için, kararını açıklamak için hala neyi bekliyor?"

2 Haftadır her Perşembe günü Çağlayan Adliyesi önünde adalet nöbetini sürdüren avukatlar, yine nöbetteydi.

18 Temmuz 2020 Saat: 08:02
Yargıtay dosyamızı bozmak için, kararını açıklamak için hala neyi bekliyor?
"Yargıtay dosyamızı bozmak için, kararını açıklamak için hala neyi bekliyor?"

NECDET ÖZSAYGIN


Çağlayan adliyesi önünde Avukat Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'Iın adil yargılanma talepleri kabul edilsin açıklaması yapıldı. Av.Didem Baydar tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bugün adalet nöbetimizin 82. Haftasındayız. 82 haftadır adaletsizliğin yakıcılığını hisseden halkımızla birlikte her hafta Perşembe günü buradayız.

82 haftadır süren adalet nöbetimiz, Ebru ve Aytaç’ın adaleti aramaktaki ısrarı sayesindedir.
Onların kararlılıklarından güç alarak her hafta bu meydanda buluşabiliyoruz.

Açıklama yok.
Adalet saraylarının içinde evlatlarının katillerinin cezalandırılmadığını gören, her geçen adaletsiz gün bin kez ölen ana babalarla adil yargılanmadık diyen bizler, adalet sarayının önünde var gücümüzle haykırıyoruz: ADALETI SARAYLARDA BULAMIYORUZ ÇÜNKÜ BU ÜLKEDE ADALET YOK!
Suruç’ta katledilen 33 canın hesabını, 10 Ekim’de katledilen 103 insanımızın hesabını veremiyor bize mahkemeler... Analar- babalar evlatlarının ölümünün ardından adaletin peşinde koşuyor bu ülkede. Acılarının üzerine öfkelerini katarak adaleti arıyorlar.
Müvekkilimiz Mustafa Koçak, adil yargılanmadığı için adaletsizliği sineye çekmediği için ölüm orucu yaptı. Ölüm orucuna başlarken “BEN SABAHLARA GÜNEŞ OLMAYA GIDIYORUM, KIMSE KARANLIĞA UYANMASIN DIYE.” demişti Mustafa… Adaletsizliklerden halkımızı koruyabilmek için canını ortaya koymuştu.
Ne mutlu ki bize adaletsizliğe karşı halkı canıyla savunabilecek avukatlar var  bu ülkede.

Açıklama yok.
Ebru ve Aytaç  var…
Onlar da bizi yalancı tanıklarınızla yargılayamazsınız,müvekkillerimizi öldürdünüz onlar için adalet istiyoruz dedikleri için ölüm orucunda bugün. Canlarını ortaya koyuyorlar ve halklarını canları pahasına savunuyorlar...
Ne büyük mutluluk ve umuttur bize ki, bütün baskı ve saldırılara rağmen hala adalet mücadelesini her koşulda verebilen avukatlarımız var. Halkının yanında halkıyla birlikte adaletsizliğe barikat oluyorlar. Ne mutlu ki bize bu ülkenin dağına, taşına, kuşuna düşman olanların karşısında bu ülkenin dağının, taşının, kuşunun avukatları var.
Bu ülkede halkın avukatlığını yapmaktan asla vazgeçmeyeceğini hücre hücre eriyerek anlatan Ebru ve Aytaç var.
Adaletsizliğe anadolu halklarının boyun eğmeyeceğini anlatan müvekkilleri Didem Akman ve Özgür Karakaya var.
Dosyamız 1 hazirandan beri Yargıtay’ın önünde. 46 gündür Yargıtay kararını açıklamıyor. Neden? Geçip giden her gün, Ebru ve Aytaç’ın ömründen gidiyor! Yargıtay dosyamızı bozmak için, kararını açıklamak için hala neyi bekliyor?

Açıklama yok.
Yüzlerce hukuksuzlukla dolu bu dosyayı onaylamak Yargıtay’ın kendini inkarı olacaktır. Bütün hukuk düzeninin inkarı olacaktır bunu biliyor da mı susuyor??
Ebru ablamızın ağız içi yaraları boğazına kadar inmiş durumda nefes alamıyor! Aytaç 80 Kilo başlamıştı ölüm orucuna bugün 59 Kilo.  Onların bedenleri daha fazla erimeden, sağlıkları daha fazla bozulmadan, geri dönüşü olmayan hasarlar gerçekleşmeden dosyanın bozulmasını ve tahliye edilmelerini istiyoruz. Bu kadar basit ve sade talebimiz… Taleplerimiz Kabul edilsin! Ebru ve Aytaç tahliye edilsin. Ebru ve Aytaç dahil tüm tutsak avukatlara adil yargılanma hakkı tanınsın!

Açıklama yok.
Uzun söze gerek yok. Fazla zaman da yok.  Hukuk devletinin gereği yerine getirilsin ki Aytaç ve Ebru yaşasın!"

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız