Siyaset

Yargıtay'a 'HDP kapatılsın' başvurusu!

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Turgut Okyay,Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılması istemiyle Yargıtay’a başvurdu.

19 Ocak 2016 Saat: 00:17
Yargıtay'a 'HDP kapatılsın' başvurusu!
Yargıtay'a 'HDP kapatılsın' başvurusu!

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Turgut Okyay, PKK'nin emir ve direktifleriyle hareket ettiği iddiasıyla Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılması istemiyle Yargıtay’a başvurdu.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ı 1999’da İmralı’da yargılayan Mehmet Turgut Okyay, PKK’nin arkasında durduğu iddiasıyla HDP’nin kapatılması için resmen dava açılması istemiyle Yargıtay Başsavcısı Mehmet Akarca’ya dilekçe sundu.

Başvurunun ardından Yargıtay ana binası önünde basın açıklaması yapan Okyay şunları söyledi:

“30 yıldır ülkemize kan kusturan, uyguladığı terör eylemleriyle can ve mal güvenliğimizi yok eden, okulları yakan, hastaneleri yıkan, insanlarımızı çocuk çoluk demeden katleden PKK’nın arkasında duran, onun emir ve direktifiyle hareket eden HDP’nin kapatılması için Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe verdik. Dilekçemiz hiç şüpheniz olmasın işleme konulacaktır. Ülkenin birlik ve bütünlüğü için, Kürt ve Türk halkının mutluluğu için bu partinin zorunlu hale gelmiştir. Biz vatandaş olarak görevimizi yapıyoruz. Kimseden de korkup çekinmiyoruz.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız