Güncel

“Yarın geç olabilir, Bekir Güven için harekete geçin”

Yüzde 98 engelli Bekir Güven, 22 aylık hapis cezasının onaylanması nedeniyle tutuklandı. Güven'in bakımıyla ilgilenen eşi Rukiye Güven, “Yemeğini bile ben yediriyordum. Şimdi ne durumda bilmiyoruz, endişeliyiz” dedi.

23 Eylül 2021 Saat: 10:46
“Yarın geç olabilir, Bekir Güven için harekete geçin”
“Yarın geç olabilir, Bekir Güven için harekete geçin”
M.BULUT
Güven’in eşi Rukiye Güven, “Eşim 2015 yılında HDP çalışmalarına katıldı. Eşimin o dönem hastalığı başlamıştı ama durumu kötü değildi. Zaman içerisinde hastalığı ilerledi ve yüzde 98 engelli raporu verdiler. 2015 sonrası 2016 kitlesel tutuklamalar ve soruşturmaların başlamasıyla sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek hakkında 2 dava açıldı. ‘Terör örgütü propagandası’ 22 ay, ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçlamasından 1 yıl 1 ay hapis cezası verildi. Her iki karar için istinafa başvurduk. İstinaf, verilen 22 aylık cezayı onayladı diğeri hâlâ bekliyor.” bilgilerini verdi.
Ağır engelli Bekir Güven'in cezaevine konması ve yaşanan gelişmelerle ilgili Yaşam Bellek Özgürlük Derneği Eş Başkanı Nurettin Aldemir bugün bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:
"Sosyal medya paylaşımları nedeniyle 22 aylık hapis cezası kesinleşen %98 engelli Bekir Güven 20 Eylül 2021 tarihinde Eskişehir Ceza İnfaz kurumuna kondu. Huntington hastası olan Bekir Güven’in 24 saat yakınlarının bakımına muhtaç olması dikkate alınmadı, cezasının infazı ertelenmedi.
Bekir Güven 3. gündür cezaevinde, pandemi koşulları gereği kendisine tek kişilik hücrede karantina uygulanıyor. Karantina tedbirlerinin 14 gün sürmesi bekleniyor. Bekir Güven’in tutulduğu hücrede masa ve sandalye bulunmuyor. Kendi başına yemek yemekte ve yutkunmakta zorlanıyor; yatağında oturarak, döke saça yemek zorunda kalıyor. Tuvalet ihtiyacını ancak oturarak karşılayabilen Güven’in hücresindeki tuvalet ihtiyaca uygun değil. Hücresinde yoğun stres altında olan Güven’in hastalığı strese bağlı olarak ilerleme potansiyeline sahiptir.
Bekir Güven’in kesinleşmiş cezasının infazının ertelenmesi için aile tarafından gerekli yasal başvurunun Eskişehir Cumhuriyet Savcılığına yapıldığını biliyoruz. Savcılığın raporları Adli Tıp’a gönderdiğini söylediği de duyumlarımız arasındadır.
Talebimiz, sürecin hızlandırılarak Bekir Güven’in biran önce özgürlüğüne kavuşturulmasıdır. Sağlığından, hayatta kalmasından endişe duyduğumuz Bekir Güven için başta Adalet Bakanlığını ve insan hakları derdi olan tüm kurumları ve bireyleri duyarlı olmaya; çözüm için harekete geçmeye çağırıyoruz."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız