Güncel

Yaşam nöbetindeyiz, yaşama ses ver!

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Mahpusların yaşam hakkına sahip çıkmak, devlete sorumluluklarını hatırlatmak için yaşam nöbeti tutacak.

4 Mayıs 2019 Saat: 01:12
Yaşam nöbetindeyiz, yaşama ses ver!
Yaşam nöbetindeyiz, yaşama ses ver!

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Mahpusların yaşam hakkına sahip çıkmak, devlete sorumluluklarını hatırlatmak için 4 Mayıs 2019 Cumartesi- 8 Mayıs 2019 Çarşamba tarihleri arasında 5 gün boyunca 16.00-19.00 saatleri arasında yaşam nöbeti tutacak.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: 

Hapishanelerde devam eden açlık grevleri, binlerce mahpusun yaşamının riske girdiği bir aşamaya varmıştır.

Hukukun uygulanması yoluyla İmralı’daki ağır tecrit uygulamasına son verilmesi yönündeki taleplerinin halen kabul edilmemesi, bu süreçte yedi mahpusun yaşamına son vermesine yol açmış, ayrıca 15 mahpusun ölüm orucuna başladığı duyurulmuştur.

Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi'nin 28 Mart 2018 tarihli raporu, Birleşmiş Milletler (BM) Mahpuslara Yönelik Muamelede Asgari Standart Kurallar (Nelson Mandela Kuralları) ve Anayasa'nın kanun önünde eşitlik ilkesini düzenleyen 10. maddesi;

Devlete, ceza infazındaki ayrımcı uygulamalara son vermesi ve tecrit uygulamasını kaldırması sorumluluğunu yüklemektedir.

Ölüm orucu gibi yaşamı tehdit eden eylemler ve açlık grevlerinin yaşamı tehdit eder aşamalara varmasını olumlamadığımız, desteklemediğimiz bilinmektedir.

Sürecin uzaması ile daha fazla can kaybı yaşanacağı ortadadır, bu nedenle derhal çözüm yolunda adımlar atılmalıdır. Yasaların uygulanmasını sağlamak devletin sorumluğudur ve yaşanacak her can kaybından hukuku uygulamamakta direnen devlet yetkilileri sorumlu olacaktır.  

Bizler yaşamdan yana tutum aldığımızı duyuruyor, devleti yasalarına ve imza attığı sözleşmelere uymaya ve sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye çağırıyoruz.

Mahpusların yaşam hakkına sahip çıkmak, devlete sorumluluklarını hatırlatmak için 4 Mayıs 2019 Cumartesi- 8 Mayıs 2019 Çarşamba tarihleri arasında 5 gün boyunca 16.00-19.00 saatleri arasında tutacağımız yaşam nöbetine katılımınız CAN KURTARABİLİR.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız