Güncel

Yaşamını yitiren sağlık emekçileri için saygı duruşu

Koronavirüs salgını nedeniyle yaşamını yitiren sağlık emekçileri bir çok kentte anıldı.

18 Eylül 2020 Saat: 08:26
Yaşamını yitiren sağlık emekçileri için saygı duruşu
Yaşamını yitiren sağlık emekçileri için saygı duruşu

Sağlık emekçileri, yine tip koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde yaşamını yitiren meslektaşlarını andı.

ANKARA
"YönetemiyorsunuzTükeniyoruz" haftası kapsamında Ankara'nın Özel Medisun Hastanesi, Sincan Devlet Hastanesi Yenikent Mesa Semt Polikliniği, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve TED Sağlık Merkezi önünde bir araya gelen sağlık emekçileri, siyah kurdele taktı, saygı duruşunda bulundu.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi önündeki saygı duruşu öncesi Ankara Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç kısa bir konuşma yaptı. Karakoç, "Pandemi başladı başlayalı 92 sağlık emekçisi hayatını kaybetti. Hepsinin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

Ankara Diş Hekimleri Odası'nda bir araya gelen sağlık emekçileri de bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

ANTALYA
Antalya Tabip Odası'nın çağrısıyla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık emekçileri, meslektaşları için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Anmada konuşan Antalya Tabip Odası Başkanı Nursel Şahin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'in TTB'yi hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi.  

Şahin, "Hekimleri ve sağlık çalışanlarını korumayı başaramaz, maddi ve manevi desteği sağlayamazsanız, toplumu hiç koruyamazsınız. Bu süreçte kaybettiğimiz sağlık çalışanları ve tüm vatandaşlarımızı bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz" dedi.

SES Antalya Şubesi Eşbaşkanı Şükran İçöz ise "Ülkeyi yönetenler virüsle mücadeleyi tamamen halkın inisiyatifine bırakmış durumda" dedi. 

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül de Bahçeli'nin TTB'yi tehdit etmesini kınayarak, yaşamını yitiren sağlık emekçilerini andı.

İZMİR
İzmir Tabip Odası, TTB'nin 14-18 Eylül tarihleri arasında düzenlediği "Yönetemiyorsunuz, tükeniyoruz" eylemleri kapsamında İzmir Tabip Odası'nda bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması öncesinde Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık emekçileri anısına saygı duruşunda bulunuldu.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Süleyman Kaynak'ın okuduğu basın açıklamasında, suçu vatandaşa, yükü hekimlere ve sağlık çalışanlarına yıkanlarına tarihsel sorumluluklarını yılmadan her gün hatırlatmaya devam edeceklerini vurguladı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, "TTB kapatılmalıdır" söylemlerini ilişkin bir soruya TTB Merkez Konsey Üyesi Mübeccel İlhan, "Pandemi sürecinde kaybettiğimiz sağlık çalışanlarıyla ilgili olarak acımızı, sağlıkla ilgili tedbirlerin bilimsel şekilde alınması yönündeki uyarılarımıza devam edeceğiz. Taktığımız siyah kurdeleler hem kaybettiğimiz canlarımız için yasımızın göstergesi hem de süreci yönetemeyenlerin kara yüzüdür" dedi.

Kaynak: Etha

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız