Güncel

Yeldeğirmeni'nde yaşayan kadınlar: Şiddete izin vermeyeceğiz

Kadıköy Yeldeğirmeninde yaşayan kadınlar, kadınlara, LGBTİ+lara, göçmenlere, çocuklara, hayvanlara ve doğaya yönelik şiddet ve suçlara karşı eylem yaptı. Ali İsmail Korkmaz Parkında toplanan kadınlar, Kadınlar birlikte güçlü,

13 Eylül 2020 Saat: 00:43
Yeldeğirmeninde yaşayan kadınlar: Şiddete izin vermeyeceğiz
Yeldeğirmeni'nde yaşayan kadınlar: Şiddete izin vermeyeceğiz

Kadıköy Yeldeğirmeni'nde yaşayan kadınlar, kadınlara, LGBTİ+'lara, göçmenlere, çocuklara, hayvanlara ve doğaya yönelik şiddet ve suçlara karşı eylem yaptı.

Ali İsmail Korkmaz Parkı'nda toplanan kadınlar, "Kadınlar birlikte güçlü", "Yaşasın kadın dayanışması", "Jin jiyan azadi" sloganlarını attı.

Bir süre slogan ve konuşmalarla eylemlerini sürdüren kadınlar yaptıkları konuşmalarda mahallede kadınlara, LGBTİ+'lara, Suriyelilere, hayvanlara ve çevreye şiddet uygulayan, zarar veren komşu, esnaf istemediklerini belirtti, bunun için mücadele edeceklerini söyledi.

Ardından Doğatepe Sokağı'na yürüyüş yapıldı.

Burada açıklama yapan Nuray Büyükdağ, "Biz kadınların söylemekten vazgeçmeyeceğimiz birkaç sözümüz var" dedi ve ilk sözlerini erkeklere söyledi: "Kadınlar, çocuklar, LGBTİ+lar, hayvanlar, canlılar, doğamız, mahallemiz ve kentimiz sizin malınız, mülkünüz değil. Biz kadınlar olarak sizlerin şiddetine, tacizine ve sömürüsüne izin vermeyeceğiz. Kadınlar olarak birbirimizle görülmez ağlarla kenetlenmişiz. Birimize yapılan hepimize yapılmış olarak hissediyoruz. Elinize, gözünüze, dilinize sahip çıkın."

Büyükdağ, ikinci sözlerinin ise kamu otoritelerine olduğunu belirtti ve şöyle seslendi: "Kadına, çocuğa, LGBTİ+'ya, tüm canlılara, doğaya ve kendinden farklı olanlara karşı gerçekleştirilen her türlü erkek şiddetini önlemek kamu otoritelerinin sorumluluğundadır. Şiddet vakalarında kamu otoriteleri tarafından sergilenen şiddeti görmezden gelen hatta onay veren tutumları kabullenmiyoruz. Başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere erkek şiddetini önleyecek tüm yasalar ve yaptırımlar hayata geçirilmelidir. Kadınlar olarak can güvenliğimizi koruyacak olan İstanbul Sözleşmesi uygulanmalıdır. Kamu otoriteleri erkek şiddetinin karşısında tereddütsüz yer almalıdır."

Kadınlar, mahallelerinde her türlü şiddete karşı mücadele edeceklerini ve dayanışmayı büyüteceklerini belirterek eylemlerine son verdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız