Güncel

’’Yelken ol, kürek ol, dümen ol, balıkol, su ol; git gidebildiğin yere’’

Kadıköy Kalkedon meydanında bir gurup genç 2-8-Eylül tarihleri arasında İzmir Foça’da düzenleyecekleri kampın tanıtımını yaptılar ve kayıt aldı.

29 Temmuz 2019 Saat: 08:19
’’Yelken ol, kürek ol, dümen ol, balıkol, su ol; git gidebildiğin yere’’
’’Yelken ol, kürek ol, dümen ol, balıkol, su ol; git gidebildiğin yere’’

NECDET ÖZSAYGIN

Kadıköy Kalkedon meydanında bir gurup genç ’’Yelken ol, kürek ol,dümen ol,balık ol, su ol; git gidebildiğin yere’’  adını verdikleri çağrı ile,  2-8-Eylül tarihlerinde İzmir Foça’da düzenleyecekleri '14.Kaldıraç öğrenci kampı!nın tanıtımını yaparak kayıt aldı.

Kamp görevlileri meydanda dağıttıkları bildirilerle ve  yaptıkları açıklamalarla kamp programını vatandaşlara duyurdular. Program şöyle:

"Baskı,şiddet,hile,yokluk ve ekonomik zor bir yandan hayatımızın her alanında kendini hissettiren bir yandanda Üniversitelerde başkaldıran öğrenciler, sokakları doldurmaya başlayan insanlar,isyan eden kadınlar,Dünya’nın dört bir yanında patlak veren işçi eylemleri ve devrimler hepimizin içinde bir umut yeşertiyor.Bu umuda yön vermek ise,biz devrimcilerin görevi.Önümüzde bir yol ayrımı duruyor.Ya kapitalizmin eliyle insanlığın ve Dünyamızın yok oluşu ya da bizlerin elleriyle özgür bir dünyanın kuruluşu.Artıkseyretmek,olan bitenin dışında kalmak mümkün değil.Harekete geçmek insan kalmanın en temel koşulu haline gelmiş durumda.

Harekete geçmeyi,insiyatif almayı ve özgürleşerek özgürleştirmeyi tartışacağımız kampımıza düzenden rahatsız olan,değiştirmek isteyen yahut bütün bu anlattıklarımızın farkında olup ne yapacağını bilmeyen tüm öğrencileri bekliyoruz.

PANELLER:

Çağın Karakteri ve öznenin rolü;

Kapitalizm hem insanlığı hem de Dünya’yı yok ederken,bizler bu dünyayı  dağılmasıyla fitili yakılan 3.Emperyalist paylaşım savaşının gelişimini,karşısında gelişen işçi ve halk hareketleriyle birlikte devrimci öznenin rolünü inceleyeceğimiz panelde salt analizle yetinmeyecek,üzerine devrimci hareketin somut görevlerinden de bahsedeceğiz.

Öğrenci hareketinin önümüzde ki dönem görevleri;

Öğrenci hareketi gelişim içinde ve tarihsel rolünü bir kez daha oynamaya gebedir.

Bu panelde devrimci öğrencilerin öğrenci hareketine öncülük iddiasıyla hareket ve örgütlenme biçimlerini nasıl derinleştirmesi gerektiği,kitlelere ne şekilde yön verebileceği incelenecek ve önümüzdeki dönem için ödevler belirlenecektir.

Devrimci yaşam:

Kapitalizm insanların emek gücünü sömürmekle kalmayıp her şeyi metalaştırdığından insan dediğimiz kavramı her alanda aşındırmış, çürütmüştür.Devrimcilikise,çürümeye karşı çıkmak,insan kalmak ve insanlaşmak için ısrardır.Lakin bu kolay bir iş değil.Sistem yaşamımızın her parçasını her gün tekrardan örgütlemeye çalışırken devrimcilerin onun karşısında kendilerini nasıl örgütleyeceği sorusunun cevabını ve insan kalmanın ve insanlaştırmanın yolunu irdeleyeceğiz.

Kadın hareketini durumu,görevler ve deneyim paylaşımı:

Yükselen kadın hareketinin güncel durumu,sınıfsalbağlamını,ideolojik yaklaşımı ve bu mücadeleye dair paylaşımını tartışacağımız panelde,kadın mücadelesine dair

90’lardan günümüze öğrenci hareketi tarihi;

12 Eylül darbesiyle geriye düşen Anadolu.Öğrenci hareketi 90’ların başında tekrar tarih sahnesine çıkmış ve 96’dan 2000’lerin ortasına,Gezi’den günümüze büyük değişimler yaşamıştır.Panelimiz de bütün bu süreç içerisinde devrimcilerin nasıl hareket ettiğini,kitlelere nasıl nüfuz ettiğini inceleyerek bugünümüzü çizeceğiz.

Atölyeler;

Beraber üreteceğiz,üretirken eğleneceğiz!

-Tiyatro

-Ritim-Marş

-Elektronik

-Ajitasyon

-Sinema-Video-Fotoğraf

Etkinlikler;

-Voleybol

-Oryantiring

-Futbol

-Doğa gezisi

‘’Hayal gücü iktidara’’68 kuşağının en çarpıcı sloganlarından biridir.Özgür bir dünya hayali kuran biz devrimciler ise,bunun ancak sosyalizm ile olabileceğini bilmekteyiz.Sosyalizm okulu boyunca hayalini kurduğumuz dünyanın nasıl işleyeceğine dair bir dizi söyleşi gerçekleştirilecek.Sosyalizmin toplumsal yaşamın belli başlı alanlarında nasıl somutlanacağına ilişkin tartışmalar yürüteceğiz.

Başlıklar;

-Ekonomi politik.

-Kültür ve sanat.

-Eğitim.

-Sağlık

Kampa neden gelmeliyiz;

Önümüzde ki dönem üniversitelerde mücadeleyi büyütmek için bir araya geliyoruz.Güneşin sofrasında ekmeğimizi bölüşerek hep bir ağızdan türkü söylemek ve ortak bir yaşamı deneyimlemek için kampa gelmelisin."

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız