Güncel

Yeni Cumhurbaşkanı Kararları: Eski AKP’li vekil, Erdoğan’ın Başdanışmanı oldu

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kararlarla; bakanlıklara yardımcı atamaları ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı atamaları gerçekleştirildi.

6 Ağustos 2018 Saat: 11:56
Yeni Cumhurbaşkanı Kararları: Eski AKP’li vekil, Erdoğan’ın Başdanışmanı oldu
Yeni Cumhurbaşkanı Kararları: Eski AKP’li vekil, Erdoğan’ın Başdanışmanı oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığı’na, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı’na ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü’ne atama yaptı.

Başdanışmanlığı eski AKP’li vekil atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aldığı atama kararları Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kararlara göre Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı’na 26’ncı dönem AKP İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız atandı.

Haydar Ali Yıldız, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi, AKP Beyoğlu Kurucu İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve AKP Beyoğlu İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu. 26 Haziran 2009 tarihinde AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi ve İl Başkan Yardımcılığı-İl Seçim İşleri Başkanı ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı olarak görev yaptı. 2010 Referandum, 2011 Genel Seçimleri, 2014 Yerel Seçimleri ve 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde AKP İstanbul İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevlerinde de bulundu.

Cumhurbaşkanlığı kararına göre, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Prof. Dr. Emine Alp Meşe atandı. Erciyes Üniversitesi personeli olan Meşe, Uzmanlığını 2002 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü’ne ise Turan Konak getirildi. 1990 yılında Trabzon İmam Hatip Lisesi’ni, 1994 yılında da İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. Başbakanlık İdari ve Mali İşler Başkanlığı’nda Daire Başkanlığı’nda görevli idi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız