Güncel

Yeni hapishanelergeliyor! Önümüzdeki beş yılda 193 yeni hapishane açılacak

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü önümüzdeki 5 yıl içinde 193 yeni hapishane daha yapılacağını duyurdu.

27 Mart 2019 Saat: 13:18
Yeni hapishanelergeliyor! Önümüzdeki beş yılda 193 yeni hapishane açılacak
Yeni hapishanelergeliyor! Önümüzdeki beş yılda 193 yeni hapishane açılacak

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, “hükümlü ve tutuklu sayısındaki öngörülemeyen artış” bahanesini öne sürerek 5 yıl içinde 193 hapishane daha yapılacağı duyurusunda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Adalet Bakanlığı’na son 5 yıl içerisinde kaç hapishane projesinin yapımına başlandığını ve yeni yapılacak hapishaneleri sordu.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen yanıta göre, 17 Aralık 2018 itibarıyla Türkiye genelinde 389 hapishane bulunuyor ve var olan hapishanelerin toplam kapasitesi 211 bin 838 kişiye ulaştı.

Yanıtta geçen “öngörülemeyen tutuklu hükümlü sayısındaki artış” ifadesi, devlet terörünün bir yansıması olarak tutuklu hükümlü sayısındaki artışın itirafı olurken, önümüzdeki 5 yıl içinde artacak devlet terörünün ipucu olarak göze çarptı. Verilen yanıtın devamında, hapishane inşasıyla ilgili şu ayrıntılar sunuldu:

“Hükümlü ve tutuklu sayısındaki öngörülemeyen artışın karşılanması amacıyla önümüzdeki 5 yıl içinde 193 yeni ceza infaz kurumu yapımı planlanmış olup bunların 126 adedi inşaat aşamasında, 23 adedi ihale aşamasında, 35 adedi proje aşamasında, 9 adedi planlama aşamasındadır.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız