Siyaset

Yeşil Artvin Derneği: kanunsuz çalışıyorlar

Yeşil Artvin Derneği, Orman İşletme Müdürlüğü’nce verilen 'yer tahsis izni' olmadan Kafkasör ormanlarında madencilik faaliyetine başlayan şirket hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

20 Şubat 2016 Saat: 09:51
Yeşil Artvin Derneği: kanunsuz çalışıyorlar
Yeşil Artvin Derneği: kanunsuz çalışıyorlar

Yeşil Artvin Derneği, Orman İşletme Müdürlüğü’nce verilen 'yer tahsis izni' olmadan Kafkasör ormanlarında madencilik faaliyetine başlayan şirket hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Dernek ayrıca, Artvin Orman Bölge Müdürlüğü’ne başvurarak orman tahsis izni olmadan çalışma yürüten firmayı şikayet etti.

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan Cerattepe’nin kapılarının dış dünyaya kapatıldığını belirterek, "Bunların her şeyleri sözde açıktı. Aslında her işleri karanlık ve yasadışı. İşlerini gizli, saklı ve gözlerden uzak yapmaya çalışıyorlar. Cerattepe'ye iki tane uyduruk konteyner koydular diye oraya yerleşebileceklerini düşünüyorlar ama bunu yapamayacaklar" dedi.

MAHKEME CERATTEPE KEŞFİ İÇİN GÜN VERDİ: 14 MART

Yeşil Artvin Derneği’nin, Cerattepe’deki madencilik faaliyeti için dün yaptığı ‘Acil yürütmeyi durdurma’ talebine olumsuz yanıt veren Rize İdare Mahkemesi, bölgedeki madencilik  faaliyeti için verilen ÇED raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle 8 ay önce açılan davada bilirkişi keşfi için 14 Mart tarihine gün verdi.

Yeşil Artvin Derneği Avukatı Bedrettin Kalın, 8 aydır bekledikleri keşif için mahkemeden gün aldıklarını belirterek, şimdi o keşif için hazırlanacaklarını ifade etti

BÖLGEYE GİRİŞ YASAK

Cerattepe’de şantiye kurma çalışmalarının dün gazeteciler tarafından görüntülenmesinin ardından, Artvin Valiliği’nin aldığı karar gereği basının da bölgeye giremiyor.

Cerattepe’deki şantiye bölgesine 3 kilometre mesafede barikatlarla yolu kapatan Jandarma ekipleri güvenlik gerekçesiyle basının da içeri alınmayacağını bildirdi. Bu arada Cerattepe bölgesi ile Mersivan Atabarı Kayak Merkezine çıkan yol da Atmaca mevkisinde polis tarafından kapatıldı. Kayak merkezine çıkmak isteyen vatandaşlara da izin verilmiyor.

BERGAMALI ASTERİKS DESTEK İÇİN ARTVİN’DE

İzmir’in Bergama İlçesindeki madencilik faaliyetlerine karşı mücadele yürüten Asteriks lakaplı Oktay Konyar da destek için Artvin’e geldi. Cerattepe için mücadele edeceğini belirten Oktay Konyar şöyle dedi: "Devlet çok havalı dövüyor, süründürüyor ve biber gazı sıkıyor. Ama ilk kez lastiği burada patlayacak. Evrensel insan haklarını iyi savunan, siyasi görüşü öteleyen bütün insanların ortak değerlerde birleştiği bir yapı burada var. Bu yapı devletin bütün kurumlarına meydan okuyacak bir yapı. Saldırısız ve şiddetsiz, suç işlemeden yaşam haklarını savunan bir halkla beraber olmaktan çok mutluyum."

HER AKŞAM 5 DAKİKA TENCERE TAVA VE IŞIKLI EYLEM

Artvin halkının Cerattepe’deki madencilik faaliyetlerine karşı tepkisi de devam ediyor. Artvinliler, her akşam saat 20.00’de evlerinin ışıklarını yakıp söndürüyor, pencere ve balkonlardan tencere tava çalarak protesto gerçekleştiriyor.

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız