Güncel

Yıkılan Buca Cezaevi alanının yeşil alan olması için itiraz dilekçeleri verildi

İzmir’de Sendikalar, meslek örgütleri ve platform üyeleri yıkılan Buca Cezaevi arazisinin yeşil alan olması talebiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne 300’e yakın dilekçe verdi.

8 Kasım 2022 Saat: 22:50
Yıkılan Buca Cezaevi alanının yeşil alan olması için itiraz dilekçeleri verildi
Yıkılan Buca Cezaevi alanının yeşil alan olması için itiraz dilekçeleri verildi

İZMİR


DİSK, KESK, TMMOB, İzmir Tabip Odası ve İzmir Barosu ve Buca Cezaevi Özgürleşirken Platformu yıkılan Buca Cezaevi arazisinin yeşil alan olması talebiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Açıklaması öncesi kurumların topladığı 300’e yakın dilekçe Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne teslim edildi.

“Buca nefes alamıyor. AVM değil yeşil alan istiyoruz” yazılı pankart açılan açıklamada sık sık, “Rantçılara değil halka bütçe”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Havama, suyuma, toprağıma dokunma” sloganları atıldı.

Açıklamada ilk olarak söz alan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Dönem Sözcüsü Aykut Akdemir, “Kentin dokusuna yaşamını sahip çıkan bütün kurum ve kuruluşla yürüttüğümüz mücadeleyi Buca’da da yürüteceğiz. İtirazlarımızı ve taleplerimizi içeren 300’e yakın dilekçe verdik. O alanın gerçekten Buca’nın ihtiyacı olan nitelikli yeşil alan ve özellikle afet toplanma alanı olarak düzenlenmesi için mücadelemiz sürecek” dedi.

“YEŞİL ALAN OLMASI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Buca Cezaevi Özgürleşirken Platformu adına söz alan Savaş Candemir ise alanın yeşil alan olması için haziran ayından beri mücadele ettiklerini söyledi. Candemir, “Bu sorun sadece Buca’nın değil İzmir’in sorunudur. İzmir halkıyla birlikte Buca cezaevi alanının halka tekrar verilmesi, oranın kamusal bir yeşil alan olması için mücadele edeceğiz” diye konuştu.  

İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz ise yıkım aşamasındaki açtıkları davaya ilişkin bilgi verdi. Yılmaz, “Çok geniş bir alan Buca’ya ve İzmir’e kazandırılmalı. Kentimiz ve çevremizin yanında bir İzmir Barosu olmaya devam edeceğiz. Hukuki olarak süreci takip edeceğiz” dedi.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da “Biz orada yeşil alanlar görmek istiyoruz. Buca’da toplanma alanı ve yeşil alan yok ama buna rağmen hâlâ rant için oraya konut yapmak isteniyor. Buna karşı sağlıklı toplum ve kentler için yan yana olacağız” diye ekledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız