Güncel

Yılmaz Güney ölümünün 35 yıl dönümünde Şişl'de anıldı

Önder Babat ve Zeki Göker Kültür Merkezlerinin ortaklaşa ‘Çaresiz Değiliz-Yılmaz Güney’i anma etkinliği Şişli Kent Kültür Merkezi’nde bir dizi etkinlikle anıldı.

9 Eylül 2019 Saat: 09:54
Yılmaz Güney ölümünün 35 yıl dönümünde Şişl'de anıldı
Yılmaz Güney ölümünün 35 yıl dönümünde Şişl'de anıldı

NECDET ÖZSAYGIN

9 Eylül 1984'te yaşamını yitiren devrimci yönetmen, oyuncu, senarist ve öykü yazarı Yılmaz Güney'i anma etkinliği, Tiyatro Simurg ve Önder Babat politik tiyatro toplulukları Yılmaz Güney’in hayatından kesitleri oyunlarıyla izleyici ile paylaştılar.Etkinlik müzik dinletileri ile son buldu. 

Etkinlikte yapılan konuşmada şunlar ifade edildi:

İşsizlik oranı Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Her beş yetişkinden ve her üç gençten biri işsiz. Son bir ayda 330 bin kişi işsiz bırakıldı.Son üç yılda 570 bin esnaf iflas etti,kepenk kapattı.Milyonlar açlık ile karşı karşıya bırakılmış durumda.

Son 17 yılda Türk Telekom, SEKA, PETKİM, Paşabahçe,TÜPRAŞ,TEKEL gibi üretim yapan tüm tesisler tekellere haraç mezat satıldı.Fabrikalar kapatıldı,yerlerine lüks alışveriş merkezleri yapıldı.Birinci sınıf tarım arazileri,asfalt yolların, köprülerin viyadüklerin,hidroelektrik santrallerin.altına gömüldü.Tarımsal üretim ve hayvancılık özel bir gayretle bitirildi.Dış ülkelere bağımlı hale getirildi.Halkın ödediği vergiler yandaş şirketlere ihale,arsa ve fon olarak Fütursuzca dağıtıldı.İktidar ile kol kola girmiş inşaat şirketleri,dünya ölçeğinde en çok kaynakbir kaç senede  aktarılan şirketler arasına girdi.Üç beş adet Tekel gurubu birkaç senede milyarlarca lira vurgun yaptı.Yapısal reformlar adını  verdikleri  paketler hep yoksulu ezdi.Kemeri hep emekçiler sıktı.Zamlar,hayat pahalılığı,geçim sıkıntısı işçi ve emekçileri açlığa sürüklerken patronlara vergi afları getirildi.Milyarlarca liralık borç halkın sırtına yıkıldı.Eğitim sistemi yap boz tahtasına döndürülürken çalınan çocuklarımızın geleceği oldu.Parasız sağlık hizmeti imkansız hale geldi.Emekli maaşı ile yaşamak hayal oldu.Yetmedi kentlerimizdeki kaldırımlar dahi otoparka çevrildi.Hiç bir masrafı olmayan bu rant çarkının dahi zarar ettiği iddia edildi.Soygun halktan gizlendi.İstanbul’da ki 470 deprem toplanma alanının 300’ü AVM’e ve rezidanslara peşkeş çekildi.

Yaşamın her alanında eşitlik istiyoruz

Bizler bu ülkenin işçi ve emekçi milyonları üretenleri olarak artık açlık ve yoksulluk içinde yaşamak istemiyoruz. Emeğimizin hakkını istiyoruz. Memlekette üretilen değerlerden herkesin eşit biçimde faydalanmasını istiyoruz. Yaşamın her alanında eşitlik istiyoruz.31 mart,23 haziran  seçim sonuçları halkların ortak isteğini ortaya koymuştur.İsteğimiz üretenlerin söz ve karar sahibi olduğu bir memlekettir.Böylesi bir memlekette ise,açlığın ve işsizliğin baş sorumlusu olan AKP Saray rejimine yer yoktur.

Bizler bu ülkenin işçi ve emekçi milyonları üretenleri olarak artık açlık ve yoksulluk içinde yaşamak istemiyoruz. Emeğimizin hakkını istiyoruz. Memlekette üretilen değerlerden herkesin eşit biçimde faydalanmasını istiyoruz.Yaşamın her alanında eşitlik istiyoruz.31 mart-  23 Haziran seçim sonuçları halkların ortak isteğini ortaya koymuştur.İsteğimiz üretenlerin söz ve karar sahibi olduğu bir memlekettir.

Halkı sömürerek kasalarını dolduranların, vergi  cenneti adalarda servetlerini katlayanların.Sebep olduğu ekonomik krizin faturasını biz ödemiyoruz.Herkesi saray rejimine karşı halkın iradesini gerçek anlamda ortaya koyacağı Çaresiz Değiliz Mahalle Meclisleri’nde mücadele etmeye çağırıyoruz.

      

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız