Güncel

Yoğun yağışa rağmen işçi emekçi mitingi coşkuyla yapıldı

İşçi Emekçi Birliği ve miting bileşenleri Açlık, Yoksulluk, Baskı, Savaş ve Sömürü Düzenine Artık Yeter!” adıyla Kartal Meydanı’nda miting gerçekleştirdi.

20 Kasım 2023 Saat: 11:43
Yoğun yağışa rağmen işçi emekçi mitingi coşkuyla yapıldı
Yoğun yağışa rağmen işçi emekçi mitingi coşkuyla yapıldı

İşçi Emekçi Birliği bileşenleri “Açlık, yoksulluk, baskı, savaş ve sömürü düzenine artık yeter!” ortak pankart arkasında yerini aldı.

Çok yoğun yağmura ve fırtınaya rağmen Marmaray Başak Durağı’nda buluşup Kartal Meydanı’na kortejler halinde yüründü. Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Birleşik İşçi Hareketi, Birleşik İşçi Kurultayı, DEV TEKSTİL, Dostluk ve Kültür Derneği(DKDER), Halkların Demokratik Kongresi, İşçinin Kendi Partisi, Kaldıraç Hareketi, Komünist İşçi Hareketi (Söz ve Eylem), KÖZ, Proleter Devrimci Duruş, Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası, Yeni Dünya İçin Çağrı tarafından örgütlenen mitingde, Emekçi Hareket Partisi, Devrimci Partili İşçiler, Emekliler Dayanışma Sendikası, Tüm Emekliler Sendikası, DİSK Limter-İş Sendikası, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Sosyalist Kadın Hareketi, Mayıs’ta Yaşam Kooperataifi de mitingde yerini aldı.

Miting sosyalizm yolunda yaşamını yitirenler için saygı duruşunun ardından mitingi örgütleyen bileşenler adına ortak metin okunması ile başladı.

Ekonomik krizin derinleştiği ve bunun emekçilere fatura edilmeye çalışıldığı ifade edilen açıklamada, asgari ücret, ocak zamları ve metal ve diğer işi kollarındaki TİS süreçleri işaret edilerek şunlar belirtildi:

"Buradan ülkenin dört bir yanındaki sınıf kardeşlerimize çağrımızı bir kere daha yineleyelim. Her fabrikayı, işletmeyi emeğimiz ve geleceğimiz için mücadele alanına çevirelim. Adımlarımızı daha hızlı ve kuvvetli atalım. Fabrika komiteleri kurarak, “işgal, grev, direniş” şiarını yükseltelim.”

Açıklamanın devamında emekçilerin talepleri dile getirilip sıralanırken, kazanılmış haklara dönük gasplara işaret edilerek şunlar belirtildi:

"Sınırlı olan söz, basın, gösteri, örgütlenme özgürlüğümüz yok edilmek isteniyor. Düzen muhalefeti ve sendika bürokratları bu saldırıları izlemekle yetiniyorlar. “Durun”, “bekleyin”, “sandıkta çözeceğiz” gibi nutuklar atarak, sınıf mücadelesinin gelişimini engelleyerek bu saldırılara ortak oldular, olmaya devam ediyorlar. Bizler biliyoruz ki; siyasal hak ve özgürlükler sokakta korunur ve mücadele ederek geliştirilir."

Cumartesi Anneleri’ne dönük saldırganlık, Gezi tutsakları ve avukatların tutuklanmasına değinilen açıklamada Kürt halkına dönük baskılara dikkat çekilerek İşçilerin birliği halkların kardeşliği mücadelesini büyüteceğiz” denildi. Filistin halkına dönük emperyalist-Siyonist işgale değinilen açıklamada İsrail’le askeri, siyasi, ticari, başta olmak üzere her türlü ilişki kesilmelidir” denildi.

İnsanlığı yıkıma sürükleyen kapitalist düzeni tarihin çöplüğüne atmaktan, işçi sınıfı ve emekçilerin sosyalist iktidarını kurmaktan başka kurtuluş yolumuz yok” vurgusu yapılan açıklamanın sonunda ise kahrolsun ücretli kölelik düzeni denildi.

Mitinde kurumlar adına yapılan ortak konuşma metninin açıklanmasının ardından İBB direnişçisi Tülay Çal, TGS üyesi Sputnik direnişçileri, Asır Plastik işçileri, Emekliler, Ataşehir Belediyesi direnişçileri, Kadın örgütleri, Gençlik örgütleri tarafından konuşmalar yapıldı.

Miting slogan ve halaylarla sona erdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız