Güncel

Yüksel Direnişçilerinin 9 Aralık’taki davasına "SEGBİS dayatması"

Yüksel Direnişçilerinin duruşması 9 Aralık Çarşamba günü yapılacak. Direnişçiler duruşma SEGBİS ile bağlanma dayatmasını kabul etmeyeceklerini belirtiler.

7 Aralık 2020 Saat: 01:48
Yüksel Direnişçilerinin 9 Aralık’taki davasına SEGBİS dayatması
Yüksel Direnişçilerinin 9 Aralık’taki davasına "SEGBİS dayatması"

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikten sonra Ankara’nın Yüksel Caddesi’nde “İşimizi geri istiyoruz” eylemi düzenleyen Acun Karadağ, Alev Şahin, Nazan Bozkurt, Mehmet Dersulu, Armağan Özbaş ve Mahmut Konuk 22 Ağustos’ta tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderilmişti.

63 yaşında ve şeker hastası olan Mahmut Konuk’un Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’ne, Acun Karadağ ve Alev Şahin’in Kayseri Bünyan Kadın Kapalı Cezaevi’ne, Nazan Bozkurt’un Gebze Kadın Cezaevi’ne, Mehmet Dersulu’nun Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi’ne, Armağan Özbaş’ın da Kırıkkale Keskin Cezaevi’ne gönderilmişti.

“İşimi geri istiyorum” dedikleri için tutuklanan Yüksel Direnişçileri ise cezaevlerinden farklı illere sürgün edilirken, “pandemi”nin dikkate alınmadığını, mahkemede savunma yapmak istediklerini bildirdi. Ancak mahkeme direnişçilerin taleplerini dikkate almadı. Tutuklu KHK’li eski kamu çalışanı direnişçiler ise SEGBİS ile savunma yapmayı reddetti.

Armağan Özbaş, Sibel Balaç, Mahmut Konuk, Acun Karadağ, Mehmet Dersulu, Nuriye Gülme , Nazan Bozkurt, Alev Şahin tutuklandıktan sonra farklı illere talepleri olmaksızın gönderilmişti. 9 Ocak’ta Ankara’da görülecek davada, pandemi gerekçe gösterilerek, mahkemede savunma yapma taleplerinin reddi aynı zamanda Yargıtay kararlarının ihlali anlamına geliyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız