Siyaset

"Yüreğimiz içerdekiler için çarpıyor"

Silivri Cezaevi'nden tahliye edilen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, 93 gün sonra çalışma masasına oturdu.

26 Şubat 2016 Saat: 14:45
"Yüreğimiz içerdekiler için çarpıyor"
"Yüreğimiz içerdekiler için çarpıyor"

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül, tahliye edilmelerinin ardından 93 gün sonra gazeteye geldi. Can Dündar ve Erdem Gül'ü çalışma arkadaşları karşıladı. Çalışanlarla gazete önünde sarılarak hasret gideren Can Dündar ve Erdem Gül, odalarına çıktı.

Gazeteye gelmeden önce evinde gazetecilere  açıklamalarda bulunan Dündar, Silivri Cezaevi önünde tutuklu gazeteciler için başlatılan umut nöbetine değinerek "Türkiye'de gazeteci olmak böyle bir şey. Bir içerdesiniz bir dışarda nöbette. Öyle olacak. Diyarbakır'a da gideceğiz. Silivri'de de nöbette olacağız." dedi.

KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ

"Özgürlüğü soluyoruz, ilk özgür sabahımız" diyen Dündar, "Erdem ile söz vermiştik birbirimize, 8'de sayım oluyor (Silivri Cezaevi) sekizde uyandırırız birbirimizi diye. Ama uyanamadık hakikaten. İnsanın özgürlüğünü kaybedip tekrar bulması çok özel bir duygu. Kıymetini biliyor insan hem özgürlüğünün hem evinin eşinin dostunun ailesinin. Sevenlerimizle hasret giderdik. Şimdi gazetemize gidiyoruz. Mesleğe dönelim. Kaldığımız yerden devam edeceğiz nerede kalmıştık diyerek." diye konuştu.

DİYARBAKIRA'DA GİDECEĞİZ

Gazetecilerin "İçeride bulunan diğer gazeteciler için cezaevi önündeki umut nöbeti devam ediyor siz de gidecek misiniz?" sorusuna Dündar, “Türkiye'de gazeteci olmak böyle bir şey. Bir içerdesiniz bir dışarda nöbette. Öyle olacak. Diyarbakır'a da gideceğiz. Silivri'de de nöbette olacağız. Ama asıl mücadeleyi tabii kalemimizle vereceğiz. Ama zannediyorum Anayasa Mahkemesi'nin kararı içerdeki bir çok arkadaşımız meslektaşımız için de umut olacaktır, ışık olacaktır, yol olacaktır." şeklinde konuştu.

Yurtdışı çıkış yasağı ile ilgili soruya da Can Dündar, "Normal bir prosedür zannediyorum. Ama ben Anayasa Mahkemesi kararının büyük oranda beraatin kapısını açacağını düşünüyorum. Onun için bundan sonra yasaklar bize çok zarar vermez. Mücadeleye devam" diye konuştu.

Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar da, "3 ay sonunda eşimi kapıda uğurlayabildim. Özgürlüğüne kavuşması çok çok güzel bir şey. Vallahi çok heyecanlıyım, ne diyeceğimi de bilemiyorum sizlere. İnşallah bütün gazeteciler özgür kalır, evlerinden gazetelerine uğurlanırlar. Gazetecilik için güzel bir gün başlasın inşallah. Çok teşekkür ediyoruz, sağ olun." ifadelerini kullandı.

3 AY SONRA MASASINDA

Silivri Cezaevi'nden tahliye edilen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, 93 gün sonra çalışma masasına oturdu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız