Eğitim

Yurttan atılan öğrenciler için kampanya

KREDİ ve Yurtlar Kurumu (KYK) Akdeniz Kız Öğrenci Yurdu'nda, yemekhanede çatal kaşıkla masaya vurup protestoda bulunmaları nedeniyle yurttan atılan 8 kız öğrenci için kampanya başlatıldı.

6 Şubat 2016 Saat: 00:00
Yurttan atılan öğrenciler için kampanya
Yurttan atılan öğrenciler için kampanya

KREDİ ve Yurtlar Kurumu (KYK) Akdeniz Kız Öğrenci Yurdu'nda, yemek fiyatlarındaki artış, ranzalarda korkuluk olmayışı, odaların bakımsızlığı, içeriye su dahi alınmaması gibi nedenlerle yemekhanede çatal kaşıkla masaya vurup protestoda bulunmaları nedeniyle yurttan atılan ve bursları kesilen 8 kız öğrencinin haklarının geri verilmesi için kampanya başlatıldı.

Akdeniz Üniversitesi Kampüsü içersindeki KYK'ya bağlı Akdeniz Kız Öğrenci Yurdu'nda, odaların bakımsızlık ve hamam böceklerinin görülmesi, ranzalarda korkuluk olmayışı, yemek fiyatlarındaki artış, yurda girişlerin saat 24.00'ten 23.00'e alınması ve yurda dışarıdan su, yiyecek ve içecek girişinin yasaklanması gibi uygulamalara karşı 300'ün üzerindeki kız öğrencinin eylemi sonrası 8'i yurttan atıldı. Öğrenim kredileri ve bursları da kesilen bu öğrencilerin yurtlarına geri alınmaları, burs ve kredilerinin de yeniden bağlanması amacıyla imza platformu change.org.tr üzerinde kampanya başlatıldı. 

Kampanyada, KYK Genel Müdürlüğü, Antalya Bölge Müdürlüğü ve Başbakanlık İletişim Merkezi'ne şu çağrıda bulunuldu:

"Yarım porsiyon yemek alıyor, pastane reyonunda fişimizi kullanabiliyorduk. Bunları engellediler. Peçeteye fiyat vermeye başladılar, ikinci peçeteyi alamıyorduk. Bir anlık refleksle tepki verdik, çünkü en son bir arkadaşımız su şişesiyle giremeyince, yemek yerken çatal kaşıklarla masaya vurduk. Yaklaşık 2-3 dakikalık ses çıkartma protestosu oldu. Burslarını tebliğ etmeden birden kesilmesi üzerine genel müdürlüğü arayan öğrenciler, yurttan süresiz uzaklaştırma aldıklarını ve burslarını ve öğrenim kredilerini kesildiğini öğrendi. Bunu öğrenen öğrenciler yasal işlemleri devreye sokmasına rağmen henüz bir sonuç alamayan 8 arkadaşımızın yanındayız. Yurttan atılan ve bursları kesilen arkadaşlarımızın hakları geri verilsin."

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız