Güncel

" Yüz bin defa da olsa ziyaretlerine giderim"

Semih Özakça'yı evinde ziyaret ettiği için görevden uzaklaştırılan Sinop Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr İrfan Mukul, Twitter hesabından açıklama yaptı.

19 Aralık 2017 Saat: 07:43
" Yüz bin defa da olsa ziyaretlerine giderim"
" Yüz bin defa da olsa ziyaretlerine giderim"

Yüksel Caddesi'ndeki eyleme katılan ve Semih Özakça'yı evinde ziyaret ettiği için hakkında soruşturma başlatılan ve görevden uzaklaştırılan Sinop Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr İrfan Mukul, Twitter hesabından açıklama yaptı.

KHK’yle işten çıkarılmasının ardından ilk olarak Ankara’daki Yüksel Caddesi’nde oturma eylemi yapan, ardından da açlık grevine başlayan Semih Özakça’yı ziyaret etmesinin ardından hakkında soruşturma başlatılan ve görevden uzaklaştırılan Sinop Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr İrfan Mukul, üniversite yönetiminin aldığı karara rağmen öğrencilerini bir kez daha ziyaret etti. 

Özakça çiftini bu sefer de evlerinde ziyaret eden Mukul, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bin defa değil yüz bin defa da olsa ziyaretlerine giderim demiştim. Bu defa Yüksel’de değil evlerindeydim” ifadelerini kullandı.

Üniversite yönetimi tarafından Nuriye Gülmen ve Özakça'ya destek için Yüksel’deki destek eyleme katıldığı ve “6 yaşındaki kız çocuklar evlenilebilir” diyen Nurettin Yıldız’ı protesto için geçen sene Sinop’ta düzenlenen eyleme katıldığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan Mukul, 8 Aralık’ta açığa alınmıştı. Mukul, eski öğrencileri Semih ve Esra Özakça’yı ziyaret ettiği için görevden uzaklaştırılmasının ardından "Bin defa da yüz bin defa da olsa giderim” açıklamasında bulunmuştu. 

[Haber görseli]

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız