Siyaset

Zaman gazetesine kayyum atandı

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Zaman Gazetesine kayyum atandı.

4 Mart 2016 Saat: 16:49
Zaman gazetesine kayyum atandı
Zaman gazetesine kayyum atandı

Bir süredir kayyum atanacağı yönünde hakkında haberler çıkan Zaman Gazetesi'ne kayyum atandı. İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Zaman Gazetesine kayyum atandı. Kayyumların yönetimi devralmak üzere polis eşliğinde gazeteye doğru yola çıktığı öğrenildi.

Zaman Gazetesi çalışanları da kayyum haberini doğruladı. Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Sevgi Akarçeşme, Özgür Düşünce yazarı Nazlı Ilıcak'ın Periscope'tan yaptığı canlı yayında, "Belki bugün son gazetemizi çıkaracağız" dedi. Gazetenin yazarlarından Ahmet Turan Alkan da "Neden el konacağına dair henüz bir bilgi bize gelmedi" diye konuştu.

BİLİCİ: MEDYAYA SAHİP ÇIKALIM 

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici’nin, demokrasi nöbeti için çağrı yapmasından sonra Zaman okuyucuları gazete binası önünde toplandı. Gazete önünde bir açıklama yapan Abdülhamit Bilici “Özgür medya asla susmayacak” diyerek bir açıklama yaptı. Bilici konuşmasında “İnsanları, toplumsal gurupları, fikirleri baskıyla ortadan kaldırmaya çalışanlar tarih boyunca lanetle anılmıştır” diyerek insanlara terörist yaftası vurarak hapse atanların, gazetelerine el koymaya çalışanların çok yakın zamanda alınlarındaki bu utançla yaşamak zorunda kalacaklarını söyledi.

Gazetenin okurlarına teşekkür eden Bilici “Özgür medya susmayacak, Türkiye demokrasiden dönmeyecek. Yeter ki sizler ve bizler ümidimizi koruyalım.Bu kara leke çok yakın zamanda ortadan kalkacak ve hepimiz normal bir ülkede, normal bir demokraside yapmamız gereken işleri yapacağız. Gazeteciler hapislerde, mahkemelerde değil haber peşinde koşacak. Demokrasiye ve özgür medyaya sahip çıkalım”.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız