Güncel

Zeytinburnu’nda oturma eylemi 769’uncu gününde

İSTANBUL - İşine geri dönmek için Zeytinburnu Belediyesi önünde başlattığı oturma eyleminin 769’uncu gününü geride bırakan Kenan Güngördü, muhalefete çağrı yaptı.

30 Mayıs 2020 Saat: 08:38
Zeytinburnu’nda oturma eylemi 769’uncu gününde
Zeytinburnu’nda oturma eylemi 769’uncu gününde
İSTANBUL-ZEYTİNBURNU
Zeytinburnu Belediyesi’nde taşeron işçi olarak çalışırken Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işine son verilen Kenan Güngördü’nün işine geri dönmek için belediye önünde başlattığı oturma eylemi 769’uncu gününe ulaştı. Verdiği mücadeleye dair açıklama yapan Güngördü, “KHK'ler ve güvenlik soruşturmaları ile işimizi/ekmeğimizi elimizden alanlara karşı başlayan direnişlere daha sıkı sahip çıkmak gerekiyor” dedi.  
Açıklamasında sendikalar ve siyasi partilere de seslenen Güngördü, yaşadıkları haksızlıklara karşı harekete geçme ve seslerine ses olmalarını istedi. Herkesin kendini baskı altında hissettiği bir süreçte güçlü bir örgütlülük ve dayanışma ile sokağa çıkmak gerektiğini belirten Güngördü, “Zaman kaybetmeden şimdi harekete geçme zamanıdır. ‘Susarsam kurtulurum’ diyen yanılır. Bir gece ansızın kapılarınızı çalacaklar. Geç olmadan sorumluluk hisseden tüm güçler acilen yan yana gelerek güçlü bir ittifak oluşturup harekete geçmelidir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız