Kültür

Zeytinli Rock Festivali OHAL süresince yasaklandı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde düzenlenen Zeytinli Rock Festivali, OHAL gerekçesiyle ileri bir tarihe ertelendi.

11 Ağustos 2016 Saat: 12:02
Zeytinli Rock Festivali OHAL süresince yasaklandı
Zeytinli Rock Festivali OHAL süresince yasaklandı

Türkiye'nin en büyük rock festivallerinden birisi olan Zeytinli Rock Festivali'nin 24-28 Ağustos arasında yapılması planlanıyordu. Bu yıl festivale Selda Bağcan, Moğollar, Duman, Kurtalan Ekspresi, Teoman, Şebnem Ferah, Manga, Athena, Feridun Düzağaç'ın katılması bekleniyordu. Ancak, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL gerekçesiyle Balıkesir Valiliği'nin oluru ile 2016 Zeytinli Rock Festivali, ileri bir tarihe ertelendi.

Edremit Kaymakamlığı'nın web sitesinde yayınlanan açıklamada, "İlçemizde  24, 25, 26 , 27  ve 28 Ağustos tarihleri arasında yapılması planlanan Zeytinli Rock Festivali; 15 Temmuz silahlı darbe teşebbüsü nedeniyle  21.07.2016 tarih ve 29777 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan ve ülkemiz genelinde 90 gün süreyle ilan edilen olağanüstü hal kapsamında; milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması amacıyla, Edremit Kaymakamlığı İlçe Olağanüstü Hal Bürosunun kararı ve Valilik Makamının onayı ile Edremit ilçesi sınırları dahilinde olağanüstü halin kaldırılmasına kadar ertelenmiştir." denildi.

MİLYON YAPIM: ERTELEME GÜNDEMDE DEĞİL

Festivalin organizasyonunu üstlenen Milyon Yapım'dan bir açıklama geldi. Böyle bir kararın gündemlerinde olmadıklarını söyleyen yapım şirketi, Cuma günü yapacakları bir açıklamayla sonucu duyuracaklarını ve bu süreçte yapılan açıklamaların dikkate alınmamasını belirtti. 


Sosyal ve medya ve change.org'da ise #zeytinliyedokunma başlığıyla kampanya başlatıldı.


Kampanya metninde "OHAL normal vatandaşın yaşantısını etkilemeyecek demiştiniz. Şimdi sözünüzde durun. Onca sıkıntıya rağmen her şeyin kısa sürede normale dönmesinin sağlandığı ortamda Zeytinli Rock Festivali iptal edilmemeli.” denildi.


Konserlere, tiyatro oyunlarına gelen yasaklara karşı sanatçılar ve sanatseverler sosyal medyadan tepkilerini gösterdi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız