Spor

'Barış olsun istiyorum’ diyen futbolcu Deniz Naki’ye tarihi ceza

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Amedspor oyuncusu Deniz Naki’ye, 12 resmi müsabakadan men cezası verdi.

4 Şubat 2016 Saat: 20:44
'Barış olsun istiyorum’ diyen futbolcu Deniz Naki’ye tarihi ceza
'Barış olsun istiyorum’ diyen futbolcu Deniz Naki’ye tarihi ceza

Ziraat Türkiye Kupası’nda Bursaspor’la oynadıkları maçın ardından “İnsanların ölmemesini istiyorum. Barış olsun istiyorum. Bu nedenle barış demekten başka çaremiz yok” diyen Amedsporlu futbolcu Deniz Naki’ye 12 maç müsabakalardan men ve 19 bin 500 lira para cezası verildi

Deniz Naki, Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Bursaspor-Amedspor müsabakası sonrası sosyal medyadan hesabından paylaştığı beyanları suretiyle, “sportmenliğe aykırı açıklamaları” ile “ayrımcılık ve ideolojik propaganda yaptığı” gerekçeleriyle tedbirli olarak disiplin kuruluna gönderilmişti.

Evrensel’den Hasan Akbaş’a konuşan Naki Cizre’ye gittiğinde orada yaşananlardan çok etkilendiğini söyleyerek “Bütün bunları gördükçe insanın daha çok barış demesi kaçınılmaz oluyor”ifadelerini kullanmıştı.

Çocuğunun cenazesini buzdolabında saklayan anneden çok etkilendiğini söyleyen Naki, sözlerine şöyle devam etti: “O kadar acıya rağmen benimle konuşurken, barışa dair inancından bahsediyordu. Beni motive edecek kadar inançlı konuşuyordu. Her şeye rağmen barış diyebilmesi ve umutlu olabilmesi beni çok etkiledi.”

Naki, şöyle devam etmişti: “Beyaz Show’da Ayşe öğretmen ‘barış’ dedi, ‘Çocuklar ölmesin’ dedi diye neler oldu gördük. Ne yapalım barış demek teröristlikse en büyük terörist olmayı kabul ediyorum. Ve herkese barış demekten başka çaremiz olmadığını hatırlatmak istiyorum.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız