Güncel

Ercan Yazgan yaşamını yitirdi

Bizimkiler dizisinde hayat verdiği 'Kapıcı Cafer' karakteriyle tüm Türkiye'nin kalbinde taht kuran usta sanatçı Ercan Yazgan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

9 Mart 2018 Saat: 19:17
Ercan Yazgan yaşamını yitirdi
Ercan Yazgan yaşamını yitirdi

Usta oyuncu Ercan Yazgan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bizimkiler dizisinin Kapıcı Cafer'i ile gönüllerde taht kuran usta oyuncu Ercan Yazgan, 3 Mart 2018 tarihinde solunum yetmezliği nedeniyle özel bir hastaneye kaldırılmıştı. Yoğun bakım servisinde hipotansiyon, böbrek ve karaciğer yetmezliği ve bunların sonucunda oluşan çoklu organ yetmezliği nedeniyle yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdiği bildirildi. 

 Tedavi gördüğü hastaneden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

 Kamuoyuna Duyurulur,

 Sanat dünyasının sevilen ismi Necip ErcanYazgan

İskemik serebrovasküler hastalık tanısıyla hastanemiz nöroloji kliniğinde medikal tedavisi devam ederken 3 Mart 2018 tarihinde gelişen solunum yetmezliği nedeniyle hastanemiz yoğun bakım servisine kaldırılmış, yoğun bakım takibinde iken gelişen hipotansiyon, böbrek ve karaciğer yetmezliği ve bunların sonucunda oluşan çoklu organ yetmezliği nedeniyle bugün saat 23.05'te kalbi durmuş, yapılan tüm müdahelelere rağmen geri döndürülememiş olup 23.45'te hayata gözlerini yummuştur.

Sanat dünyasına uzun yıllar hizmet etmiş böyle bir değerin kaybı için başta yakınları olmak üzere tüm sevenlerinin başı sağ olsun.

 HASTANEDEN AÇIKLAMA

Felç tedavisi gördüğü sırada hayatını kaybeden usta oyuncu Ercan Yazgan'ın ölümüyle ilgili tedavi gördüğü hastaneden açıklama yapıldı.

Ercan Yazgan'ın 3 Mart'ta tedavisine başlandığını belirten Saygı Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mikail Kaya, "Hastanemizin nöroloji hekimi Nilay Değirmenci tarafından tedavi altına alınmıştır. Tedavi esnasında kendisinde bir damar rahatsızlıkları, vaskülitlerin belirtileri olarak beyin fonksiyonlarında ve diğer organlarda meydana gelmiş olan klinik semptonlar dolayısıyla tedavi edilmiş ve kendisinde tedavi esnasında solunum yetmezliği ortaya çıkmış. Solunum yetmezliği ortaya çıkınca yoğun bakım kliniğine alınmıştır. Yoğun bakım kliniğinde tedavi edilirken diğer organlarda da yavaş yavaş bozulma ortaya çıkmış. Böbrek yetmezliği, hipotansiyonlar ve karaciğer yetmezlikleri sonucunda ani kalp durması sonucunda resüsitasyon yapılmış fakat bu resüsitasyonda maalesef geri dönmemiş 23.05'de vefat etmiştir. Bundan dolayı çok üzüntülüyüz. Türk milletinin yetiştirdiği en değerli sanatçılardandı. Kendisine Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlı diliyorum" diye konuştu.

Kaya cenaze ile ilgili soruya ise “Yurtdışından yakınlarının gelmesi bekleniyor. Ona göre bir program yapılacak “ yanıtın verdi. Kaya, Yazgan'ın neden ziyaretçi kabul etmediğini de açıkladı. Kaya "Hafif bir felç geçirdiği için biraz görünümünde sıkıntı olmuştu bu nedenle ziyaretçi almadı" dedi.

ERCAN YAZGAN KİMDİR?

 4 Nisan 1946 tarihinde Sinop’ta doğan Ercan Yazgan, 1986 yılında Perihan Abla dizisindeki Şoför İsmet karakteriyle tanındı. 1989-2002 yılları arasında 13 yıl boyunca kesintisiz yayınlanan Bizimkiler adlı dizide Kapıcı Cafer tiplemesiyle izleyici karşısına çıkan Yazgan, kariyeri boyunca çok sayıda film ve dizide rol aldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız