Güncel

İzmir’de 12 HDP’li gözaltına alındı

Sabah saatlerinde HDP’ye yönelik 4 ilde düzenlenen gözaltı operasyonu kapsamında İzmir’de 12 kişi gözaltına alındı.

22 Ocak 2020 Saat: 09:31
İzmir’de 12 HDP’li gözaltına alındı
İzmir’de 12 HDP’li gözaltına alındı

İZMİR

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturma kapsamında İzmir, Eskişehir, Konya ve Mardin'de Halkları Demokratik Partisi (HDP) yöneticilerine ilişkin gözaltı kararı çıkarıldı. İzmir’de yapılan ev baskınlarında, HDP Konak İlçe Eş Başkanı Hayat İzgi, HDP İzmir il yönetiminde bulunan Ramazan Efendioğulları ve Mustafa Koyuncu'nun da aralarına olduğu 12 kişi gözaltına alındı. 
Gözaltılara ilişkin yazılı açıklama yapan HDP İl örgütü, AKP iktidarının HDP’ye yönelik topyekûn bir saldırı başlattığını belirtti. Bu sabah aralarında İl ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda partilinin evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alındıkları ifade edilen açıklamada, “Neredeyse her hafta rutin haline getirilen gözaltı ve tutuklamalarla bizleri yıldıracaklarını sananlar yanılıyorlar. HDP’yle demokratik ve meşru mücadele zeminlerinde mücadele yeteneğinden yoksun ve çaresiz olanların bu tür kirli yöntemlerle sürdürdükleri saldırılar, onların çöküşünü hızlandırmaktan başka bir işe yaramayacağı gibi HDP’yi de Türkiye halklarından aldığı güçle, azimle, kararlılıkla yürüdüğü barış, demokrasi, eşitlik, özgürlük ve adalet yolundan alıkoyamayacaktır” denildi.  
Açıklamada, haksız ve hukuksuz gerekçelerle gözaltına alınan partililerinin bir an önce serbest bırakılmalarını istedi.    
GÖZALTINA ALINANLAR 
Hayat İzgi, Ramazan Efendioğulları, Mustafa Koyuncu, Yahya Kezer, Kemal Aslan, Nezir Aras, Hamit Sarı, Gülseven Turgal, Salih Hüldür, Sultan Demiroğlu, Yaşar Sızıcı, Memet Değirmen.
 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız