Siyaset

"Şehri emek verenler ayakta tutuyor ama rantçılar yönetiyor"

"Rant-beton-para siyaseti anlatanlar bir tarafa, emek verenlerin politik programını ve hayallerini anlatanlar bir tarafa."

4 Mart 2019 Saat: 09:56
"Şehri emek verenler ayakta tutuyor ama rantçılar yönetiyor"
"Şehri emek verenler ayakta tutuyor ama rantçılar yönetiyor"

NECDET ÖZSAYGIN

İSTANBUL-Emekçi Hareket Partisi  (EHP)İstanbul Büyükşehir Belediyesi bağımsız başkan adayı Özge Akman yoğun bir çalışma yürütürken, Akman için seferber olan partili gençler için semt semt gezip adaylarının yerel yönetim programını açıklıyorlar. EHP'li gençler dün de  Maltepe Beşçeşmeler’de  vatandaşlara bildiri dağıtıp, proğramlarını anlattılar.

"Artık biz sosyalistlerde bağımsız adaylar çıkartmalıyız.Halk bizi görmeli,tanımalı" diyerek çözümü anlatmaya çalışan gençler dağıttıkları bildiride şu görüşler yer aldı: 

İSTANBUL EMEK VERENLERİN OLACAK

Şehri emek verenler ayakta tutuyor. Şehri emek verenler geçindiriyor.Şehri emek verenler üretiyor.Şehri kim ayakta tutuyor,kim geçindiriyor ve kim üretiyorsa yönetende onlar olacaktır.Partimiz emek verenlerin partisidir.Sosyalist bir iradenin toplumsal eşitsizliği ortadan kaldırması,doğanın tahribini durdurması  ve tümüyle farklı bir yöntemle şehri yeniden inşa etmesi üzere harekete geçiyoruz.

Rant-beton-para siyaseti anlatanlar bir tarafa, emek verenlerin politik programını ve hayallerini anlatanlar bir tarafa.Oylar Emekçi Hareket Parti’sinin gösterdiği bağımsız sosyalist adaya.Oylar emek verenlerin adayına .Oylar halkın adayına Özge Akman halktır,kendine oy ver.

EMEK VERENLERİN YEREL YÖNETİM PROGRAMI:

1-Belediye halk ekmek gibi, sütü,eti diğer temel ihtiyaçları üretecek,ucuzlatacak ve halka ulaştıracak.

2-Belediye üretime yönelik yatırımlarla işsizliği azaltacak.

3-Ulaşım, sağlık,eğitim alanlarında belediyenin parasız hizmetleri olacak.

4-Rant,beton projeleri durdurulacak,her boşluk yeşil alan yapılacak.

5-Tek belediye başkanı değil,yurttaşların katıldığı halk meclisleri yönetecek.

6-Yerinden yönetim güçlendirilerek,kayyım ve tek adam anlayışı geriletecek.

7-Kadınlara ve LGBT’lilere yönelik eşitsizliği ortadan kaldırmak için kendi karar aldıkları meclisleriyle, şehrin tüm ücra köşeleri aydınlatılacak,şiddet önleme merkezleri ve sığınma evleri yeterli sayıya ulaştırılacak.

8-Trafik sorununa karşı, metro sistemi tamamlanacak,deniz ulaşımı geliştirilecek.

9-Kent’de yaşayan halkların eşit ve kardeşlik içerisinde yaşamaları için sığınmacı ve göçmen politikaları geliştirecek, zorlayıcı müdahaleler olmayacak.

10-İstanbul’un karşı karşıya kaldığı kentsel büyümeyi durdurmak üzere,tüm şehirler ve bölgeler arası adaletin sağlanması için politikalar geliştirilecek.

11-Engellilerin, yaşlılarınve çocukların bakımı bakım evleri,huzurevleri,kreşler ile kamusal  hizmet olarak yapılacak.

12-Şehir,hayvan haklarının dikkate alındığı şekilde düzenlenecek.Sokaktaki,barınaktaki ve insanların yanındaki hayvanlara kötü davranılması engellenecek.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız