Sağlık

SerebralPalsi hastası Ceren artık yürüyebiliyor

Anne karnında oksijensiz kalma sonucu SerebralPalsi hastası olan 2 buçuk yaşındaki Ceren Yavuz, 8 aylık fizik tedavi sonucu ilk adımlarını atmaya başladı.

14 Ocak 2019 Saat: 17:23
SerebralPalsi hastası Ceren artık yürüyebiliyor
SerebralPalsi hastası Ceren artık yürüyebiliyor

Haber: Filiz Yalçıntaş

Şanlıurfa'da,Umudum Ol Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon merkezinde 8 aydır tedavi gören Ceren, SerebralPalsi, hastalığını yendi. İlk adımını atan Ceren başta ailesi olmak üzere herkesi sevindirdi. Konu ile ilgili açıklama yapan Fizyoterapist Nupelda Şahin,“Ceren’e nöroloji doktoru ve sağlık kurulu heyeti tarafından 8 ay önce “SerebralPalsi” teşhisi konuldu. Ceren, ilk zamanlar oturamıyor, emeklemiyor, ayakta duramıyordu. Haftada iki gün birer saat uyguladığımız fizik tedavi, etkili egzersizler ve ailenin de evde yapılması gereken egzersizlere dikkat etmesiyle sonucundaCeren, tedavinin başladığı 2. ayda oturmaya başladı. Ceren, ilerleyen aylarda ise emeklemeye ve destekli yürümeye başladı. Şuan tedavinin sekizinci ayında bulunan Ceren, desteksiz bir şekilde adımlarını atıyor”. dedi.

SerebralPalsi Hastalığı Nedir?

Fizyoterapist Nupelda Şahin, bu hastalığın,  henüz beyin gelişimini tamamlamamış olan çocukların, doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrası dönemde beyinlerinin hasar görmesi nedeniyle oluştuğunu belirtiyor.Özellikle oksijensiz kalan beyinde meydana gelen hasarla birlikte çocuklarda nörolojik sorunlar meydana geliyor. Dünyada yaklaşık 17 milyon çocuğun SerebralPalsi hastası olduğu tahmin ediliyor. Şahin bu noktada ailelerin farkındalık sahibi olması ve erken teşhisintedavi için çok önemli olduğunu vurgulayarak çoğu zaman ailelerin “ çocuğumun bir şeyi yok” diyerek tedavide geciktiğini söylüyor.  Bu hastalığın ilerleyici olmadığını belirten Şahin, tramvaya uğramış beyne erken müdahale edilmesi verehabilitasyon uygulanmasıyla önemli gelişmelerin meydana geleceğini söyledi.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız