Güncel

Srebrenitsa soykırımında hayatını kaybedenler Kartal'da anıldı

Srebrenitsa katliamının 24. yılında hayatını kaybedenler Kartal'da düzenlenen törende anıldı.

12 Temmuz 2019 Saat: 09:20
Srebrenitsa soykırımında hayatını kaybedenler Kartal'da anıldı
Srebrenitsa soykırımında hayatını kaybedenler Kartal'da anıldı

NECDET ÖZSAYGIN

İSTANBUL-11 Temmuz 1995'de Yugoslavya iç savaşı sırasında Sırp ordusunun Srebrenitsa'yı işgal ederek genç, yaşlı, çocuk, kadın, erkek demeden 8 binin üzerinde insanı katledişinin 24'ncü yılı dolayısıyla İstanbul Kartal'da bir anma programı düzenlendi.

Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı,  Anadolu Yakası Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Kartal Belediyesinin birlikte hazırladığı tören Kartal Meydanı'ndaki "Srebrenitsa Boşnak Soykırım Anıtı" önünde yapıldı.

Srebretitsa Boşnak Soykırımı’nda hayatını kaybeden canlar ve soykırımın dinmeyen acısı, Jusuf Emin, Gizem Sancaklı ve Bosfor Band’ın seslendirdiği hikâye ve ağıtlarla 24. yılında anıldı.

Anma törenine Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yanı sıra; Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı Burak Tok ve Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları ile çok sayıda Kartal Belediyesi Meclis Üyesi ile Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı Başkanı Prof. Dr. Adem Fazlıoğlu ve Anadolu Yakası Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Erdoğan Erden, Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanları katıldı.

Törende TİP Milletvekili Erkan Baş, CHP İstanbul İl Başkanı  Dr.Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Tok, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Anadolu Yakası Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Erdoğan Erden birer konuşma yaptılar.

Erden: Dünyanın gözü önünde soykırım yaşandı

Törende konuşan Anadolu Yakası Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Erdoğan Erden, tarihin büyük soykırımlarından birini yaşadıklarını ancak barış, kardeşlik, dostluk yolunu bırakmadıklarını dile getirip, tüm dünyadaki Boşnakları selamladı.

Gökhan Yüksel: Vakit birbirimize sarılma vaktidir

Törende konuşan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Temmuz ayının acı dolu bir ay olduğunu kaydederek, "Böylesine acı bir günün ev sahipliğini yapmak, üzülerek de ifade etsek, bizlere onur ve gurur veriyor. Çünkü böyle acı olayların tekrar yaşanmaması için canlı tutulması gerekiyor. Çocuklarımıza, gençlerimize bu katliamların bir daha yaşanmaması için aktarılması gerekiyor. Bu vesileyle, bir önceki dönem katliam için yapılan anıt sayesinde burada ev sahipliği yapıyoruz. Bir önceki dönem Belediye Başkanlığı yapan Sayın Altınok Öz'ün yaptırdığı bir anıttı. Bizler de geleneği devam ettiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, birlik ve beraberlik mesajı vererek; “Vakit, acıları, gözyaşlarını anlayıp; komşusuyla, arkadaşıyla, dostuyla -bu ülke hepimizin- deyip birbirimize sarılma vakti” dedi.

Konuşmaların sonunda ise, katılımcılar Kartal Meydanı'ndaki Srebrenica Boşnak Soykırım Anıtı'nın önüne karanfil bıraktı. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız