Asayiş

TÜBİTAK'tan 139 kişi çıkarıldı

Özlü, darbe girişimine ilişkin Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumundan dün itibarıyla 139 kişinin çıkarıldığını, 28 kişinin de istifa ettiğini bildirdi.

5 Ağustos 2016 Saat: 13:49
TÜBİTAK'tan 139 kişi çıkarıldı
TÜBİTAK'tan 139 kişi çıkarıldı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, darbe girişimine ilişkin Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumundan dün itibarıyla 139 kişinin çıkarıldığını, 28 kişinin de istifa ettiğini bildirdi.

Anadolu Ajansı'ndan edinilen bilgiye göre, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasında (BTSO) Organize Sanayi Bölgesi (OSB) temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Özlü, çıkışta gazetecilerin soruları üzerine TÜBİTAK'ta geçen dönemde, cemaatin çok ciddi yapılanması olduğunu söyledi.

Özlü, 2011-2013 yılları arasında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumuna (TÜBİTAK) bin 707 kişinin alındığını belirterek, şöyle konuştu:

"TÜBİTAK'ın toplam personel sayısının 4 bin 500 olduğunu düşünürseniz aşağı yukarı yarısı 2 yılda alınmış. Şimdi ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Dün itibarıyla TÜBİTAK'tan 139 kişiyi çıkardık. Bu arada 28 istifa oldu. Çıkarılıp takibe uğrayacaklarını düşünen kişiler istifa ettiler. Toplam 167 ayrılma oldu TÜBİTAK'tan dün itibarıyla. Önceki dönemlerde çıkarılanlar var. Bir de bakanlık olarak olaylar başladıktan hemen sonra 560 çalışanı açığa almıştık. Bunlardan da bizim bakanlığımızdan 63 kişiyi devletten tamamen çıkarttılar. Yine bize bağlı, bizim kuruluşumuz KOSGEB'ten de 47 kişiyi uzaklaştırdılar, devletten tamamen çıkarttılar."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız