Çevre

'Zeytinliklerin talan edilmesine izin vermeyeceğiz'

İstanbul Ekoloji Meclisi ve Mersin Çevre Dostları Derneği, zeytinliklerin talan edilerek işletmeye açılmasını öngören yasa tasarısına tepki gösterdi.

13 Haziran 2017 Saat: 16:36
'Zeytinliklerin talan edilmesine izin vermeyeceğiz'
'Zeytinliklerin talan edilmesine izin vermeyeceğiz'

stanbul Ekoloji Meclisi ve Mersin Çevre Dostları Derneği, zeytinliklerin talan edilerek işletmeye açılmasını öngören yasa tasarısına "Sermayenin çıkarına karşı doğanın tarafındayız. Bu talana karşı nasıl mücadele etmemiz gerekiyorsa öyle mücadele edeceğiz" diyerek tepki gösterdi. 

İstanbul Ekoloji Meclisi, zeytinliklerin işletmeye açılmasını "Zeytin, mera ve kıyıların talanına izin vermiyoruz" sloganıyla Kadıköy Khalkekedon Meydanı'nda düzenlediği açıklamayla protesto etti. "Zeytinime dokunma" pankartı açılan açıklamada, "Zeytine ölüm yasasına hayır" ile "Kıyılara kıyıma hayır, izin vermeyeceğiz" dövizleri taşındı.

Açıklamayı yapan İstanbul Ekoloji Meclisi üyesi Fatoş Osman Ağaoğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın AKP grup toplantısında sarf ettiği "Tesis mi, zeytin mi?" sözlerini hatırlatarak, "Bu soruya verdiğimiz cevap tabii ki zeytin ve çevresinde ki ekosistemdir. Yani biz sadece zeytinin değil aynı yasa tasarısının hedef aldığı başta meraların, kıyı sistemlerinin ve tüm doğanın tarafındayız" dedi. 

'ZEYTİNLİKLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM' 

Mersin Çevre Dostları Derneği, şube binalarında yaptıkları basın toplantısıyla zeytinlik ve mera alanlarının imara çevrilmek istenmesini protesto etti. Çok sayıda yaşam szavunucusunun katıldığı toplantıda konuşan Mersin Çevre Dostları Derneği Başkanı Suna Kılıçcı, Türkiye'nin son yıllarda Avrupa Birliği'nin (AB) kirli teknoloji transferine maruz kaldığını kaydetti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız