Güncel

132 gündür direnen Avcılar işçisinden Kılıçdaroğlu'na çağrı

132 gündür Anayasal haklarını kullandıkları için işten atılan ve 132 gündür direnen Avcılar Belediyesi taşeron işçileri, bayram öncesi Kılıçdaroğlu'na çağrı yaptılar.

11 Eylül 2016 Saat: 12:00
132 gündür direnen Avcılar işçisinden Kılıçdaroğlu'na çağrı
132 gündür direnen Avcılar işçisinden Kılıçdaroğlu'na çağrı

Avcılar Belediyesinde, bir kısmı bir kısmı anayasal hakları olmalarına rağmen sendikaya üye oldukları, bir kısmı ise maaşlarının geç ödenmesine tepki gösterdikleri, bir kısmı da arkadaşlarının işlerinden atılmasına karşı direndikleri için işten atılan ve sayıları yaklaşık 350 olarak ifade edilen temizlik işçisi 132 gündür direniyor.

DİRENİŞLERİNİ HER YERE TAŞIDILAR

Belediye İş sendikasına üye oldukları için işten atılan Avcılar Belediyesi temizlik işçileri, işlerine dönebilmek için aylardır Avcılar belediyesi önünde kurdukları çadırda oturma eylemi yapıyorlar. Sık sık yürüyüşler düzenliyorlar. Taksim başta olmak üzere onlarca kez basın açıklaması ve yürüyüşlerle seslerini duyurmaya çalıştılar. İşiler, Sokak sokak tek isteklerinin işlerine geri dönmek ve çocuklarına ekmek götürmek olduğunu ifade ederek Avcılar esnafını bilgilendirdiler. İşçilerin taleplerinin haklı olduğunu ve Anayasal suç işlendiğini ifade eden 50 bin imza toplandı. İşçilere bölgedeki demokratik kitle örgütleri de destek veriyor.

GENEL MERKEZ SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Gerek programında gerekse tüm açıklamalarında Taşerona karşı olduklarını ifade eden ve iktidara geldiklerinde taşeron sistemine son vereceğini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri de partisine ait belediyenin yönetimde bulunduğu Avcılarda yaşanan bu işçi  kıyımına karşı sessizliğini sürdürüyor. Bugüne kadar yapılan tüm görüşmelerden bir sonuç alınamadı. Bu ise tepkilere neden oluyor.

KILIÇDAROĞLU’NA ÇAĞRI

Avcılar belediyesinin işten çıkarılan işçileri, CHP’nin programında olmasına rağmen sendikalaşmaya gittikleri için cezalandırıldıklarını, Belediye başkanı Handan Toprak’ın tüm girişimlere ve çağrılara kulak tıkadığını, CHP ilçe Başkanlığının çağrısının da Belediye Başkanı tarafından dikkate alınmadığını, İl başkanlığının da çözüm noktasında müdahalede bulunmadığını tek gelirleri aldıkları maaş olduğu için aile ve çocuklarının perişan olduğunu, evlerine ekmek götüremez durumda olduklarını, Avcılar belediyesinde hem yasal suç işlendiğini hem de dram yaşandığını, insanların intihara sürüklendiğini ifade ederek CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulundular.

SADAKA DEĞİL, İŞİMİZİ İSTİYORUZ

işçiler sadaka değil, işlerinin başına dönmek istediklerini, direnişlerinin amaçları anayasal ve yasal hakları olan sendikal haklarını kullanmak olduğunu, bu nedenle yapılan haksızlığa son verilmesini ve işbaşı yapmak istediklerini dile getirerek, Kılıçdaroğlu’nu Avcılar’a davet ederek işçilere yaşatılan zulmü görmesini istediler.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız