Güncel

2 gün içinde sözleşme yenilenmezse vatandaş ilaçsız kalacak!

İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Cenap Sarıalioğlu, 31 Mart günü Sosyal Güvenlik Kurumu ile eczaneler arasındaki sözleşmenin sona ereceğini söyledi

29 Mart 2016 Saat: 09:31
2 gün içinde sözleşme yenilenmezse vatandaş ilaçsız kalacak!
2 gün içinde sözleşme yenilenmezse vatandaş ilaçsız kalacak!

Sarıoğlu, “Ekonomik taleplerin karşılanmadığı bir sözleşmeyi imzalamayacağız. Eğer sözleşme yenilenmezse vatandaş ilaçlarını sigorta indirimi olmadan alacak. 31 Mart’tan sonra ilaç hizmetinde yaşanacak kaosun da sorumlusu bizler olmayacağız” dedi. 

ECZACILAR YOKSULLUK SINIRINDA İstanbul Eczacılar Odası, “Eczacılar yoksulluk sınırının altında ayakta kalmaya çalışıyor. Taleplerimiz karşılanmadan yeni sözleşme imzalamayız” dedi.

TALEPLERİNİ SIRALADILAR

Taleplerini Çalışma Bakanı Süleyman Soylu’ya da aktardıklarını dile getiren Cenap Sarıalioğlu, “Sayın Bakan da bize hak verdi. Türkiye’de eczanelerin yüzde 54’ü yoksulluk sınırının altında bir gelirle ayakta kalmaya çalışmaktadır” dedi ve taleplerinden bazılarını şöyle sıraladı: “Reçete başına hizmet bedelinin artırılması. Reçete hizmet bedelinin KDV hariç olarak tanımlanması. Muayene ücretlerinin eczaneler üzerinden tahsilatının kaldırılması.”

‘KİMSEYİ FEDA ETMEYECEĞİZ’

AKP’nin hayata geçirdiği Sağlıkta Dönüşüm Projesi’ne de tepki gösteren Cenap Sarıalioğlu, “Projeyle birlikte ilaç fiyatları 572 kez düşmüş, eczane raflarından bedelsiz kamulaştırma yapılmış, eczanelerin geliri her gün azalırken, artan masraflar karşısında eczacı kaderine terk edilmiştir. Yetkililerin sorumsuzluğuna tek bir meslektaşımızı bile feda etmeyeceğiz.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız