Güncel

24 doktora “barış” açıklaması için disiplin soruşturması

Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde görev yapan 24 doktora barış ile ilgili basın açıklaması yaptıkları ve açıklamaya katıldıkları gerekçesiyle disiplin soruşturması açıldı.

28 Ocak 2016 Saat: 13:42
24 doktora “barış” açıklaması için disiplin soruşturması
24 doktora “barış” açıklaması için disiplin soruşturması

Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreterliği tarafından Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde görev yapan 24 doktora devlet memuru olarak devletten maaş aldıkları halde “barışı ve yaşamı” savunan basın açıklaması yaptıkları ve açıklamaya katıldıkları gerekçesiyle disiplin soruşturması açıldı. İstanbul Tabip Odası’ndan konuyla ilgili yapılan açıklada, “Bu ülkenin yurttaşı hekim ve memuru olarak “Hem devletten maaş! almaya hem de yaşamı ve barışı savunmaya” devam edeceğiz” dendi. 

"HEKİM OLARAK ANDIMIZA SADIK KALMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Doktorlar için yaşamı ve barışı savunmanın ne zamandır suç olduğunun sorulduğu açıklamada, “Bir hekim örgütü ve hekimler olarak andımıza sadık kalarak insan yaşamına ve onuruna yönelik saldırı ve baskı nereden, kimden gelirse gelsin karşı durmaya, bilgimizi ve mesleğimizi ayrımsız ve koşulsuz insanların yararına ve iyiliğine kullanacağımızı söyledik söylemeye devam edeceğiz” dedi.

Oda ayrıca soruşturmayı açan Kamu Hastaneleri Kurumu yöneticilerine bu yanlıştan dönme çağrısı yaptı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız