Güncel

24'ü Halkevleri üyesi 26 kişi serbest bırakıldı

2 askerin yakılarak öldürüldüğüne dair video yayımlanması sonrası yaptıkları protesto sırasında gözaltına alınan 26 kişi serbest bırakıldı.

27 Aralık 2016 Saat: 22:39
24'ü Halkevleri üyesi 26 kişi serbest bırakıldı
24'ü Halkevleri üyesi 26 kişi serbest bırakıldı

İki askerin IŞİD tarafından yakılarak öldürüldüğüne dair video yayımlanması sonrası gerçekleştirdikleri protesto sırasında gözaltına alınan 26 kişi serbest bırakıldı.

Halkevleri üyesi 18 kadın, 18 Aralık'ta Galatasaray Meydanı'nda “Ölüme karşı yaşam, savaşa karşı barış” yazılı pankart açarak protesto gerçekleştirdikleri için darbedilerek gözaltına alınmıştı. 19 Aralık günü aynı yerde Hükümetin iç ve dış politikalarını protesto etmek için açıklama yapmak isteyen 6 Halkevleri üyesi kadın ve o sırada polislere tepki gösteren iki kişi daha gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan 26 kişi bugün İstanbul'da bulunan Çağlayan Adliyesin'e getirilerek savcı karşısına çıkartıldı. Savcılık ifadesinin ardından 2 kişi serbest bırakılırken, basın açıklaması yapmak istedikleri için 2911 sayılı kanuna muhalefet iddiasıyla gözaltına alınan 24 kişi ise savcılık ifadesinin ardından adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Savcılık talebini kabul eden mahkeme, Halkevleri üyesi 24 kişiyi adli kontrol uygulamasıyla serbest bıraktı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız