Güncel

250 Haftasında yine tecritin kalkmasını ve hasta tutukluların serbest bırakılmasını istediler

İnsan Hakları Derneği Hapishane Komisyonu, 250 haftadır Galatasaray Meydanında toplanarak, hasta mahpuslara ve F tipi cezaevlerinin tecrit koşullarına dikkat çektiler.

7 Ocak 2017 Saat: 15:30
250 Haftasında yine tecritin kalkmasını ve hasta tutukluların serbest bırakılmasını istediler
250 Haftasında yine tecritin kalkmasını ve hasta tutukluların serbest bırakılmasını istediler

İnsan Hakları Derneği Hapishane Komisyonu, derneklerinin herkes için insan hakları istediğini, insanın haklarıyla insan olduğuna inanan bu kurumun  herkese lazım olan bir kurum olduğunu, 250 haftadır seslerini duyurmaya çalıştıklarını ifade ederek, özellikle cezaevlerine dikkat çekerek, hasta mahpusların serbest bırakılmalarını istediler.

Yapılan açıklamada, Avukatların hapishanelerdeki mahpus görüşmeleri sonucunda, tüm hak ihlallerinin vahim bir hal aldığını gözlemlediklerini, hapishanelerin son durumları ile ilgili hazırladıkları raporlarda bu durumun aktarıldığını,hapishanelerin doluluk oranları, kapasitelerinin çok üstünde olduğunu, ufak söz söyleyenin uzun gözaltı ve ardından tutuklandığı vurgulandı.

 Hasta mahpus Süleyman Acar'ın durumundan bahsedilen açıklamada şöyle denildi:

“1994 yılında  Süleyman Acar 2005 yılına kadar Bayrampaşa, Ümraniye ve Tekirdağ F Tipi hapishanelerinde kalmıştır. 1996’ da Ümraniye hapishanesine yönelik yapılan operasyonda ağır bir şekilde yaralanmıştır. Uzunca bir süre bitkisel hayatta kalmış, kafatası kırıldığı için birçok beyin ameliyatı geçirmiştir. Kafasına ameliyat ile platin yerleştirilmiştir. Bu ameliyatlar nedeni ile epilepsi hastası olmuştur. Ayrıca bel ve hemoroid ameliyatları olmuştur.Bu süreçte kötü hapishane koşullarının da etkisi ile Kalp ve hipertansiyon hastası da olmuştur.

SÜLEYMAN ACAR’IN DURUMU KÖTÜDÜR

Süleyman Acar şu anda bu cezadan Tekirdağ 1 nolu hapishanesinde yatmaktadır. Bir kaç ay önce kalp rahatsızlığı nedeni ile hastahaneye kaldırılmış olup, iki hafta önce de hiper tansiyon nedeni ile bayılmış, burnu kanamıştır. Doktor 'burnun kanamasaydı beyin kanaması geçirirdin' demiş. Günde 10 adet ilaç almakta olan Süleyman Acar’ın üç kız kardeşi de tansiyon ve kanserden ölmüştür. Süleyman Acar kafasındaki platin nedeni ile MR çekilememektedir. Hapishanelerin kötü koşulları, baskı ve şiddet hastalıkları arttırmakta, hasta mahpusların sağlığa erişim ve yaşam haklarını ellerinden almaktadır. Hasta mahpuslar derhal serbest bırakılmalıdır. Süleyman Acar derhal serbest bırakılsın.”

fotoğraflar: Kerim Eren

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız