Güncel

3 milyon 600 bin kişinin katıldığı Gezi Direnişi bugün anılacak

Gezi direnişinin yıl dönümünde özgürlük ve barış talep edenler, 'Bir aradayız, buradayız' sloganıyla 19.00’da Gezi Parkı’nda bir araya gelecek.

31 Mayıs 2016 Saat: 08:31
3 milyon 600 bin kişinin katıldığı Gezi Direnişi bugün anılacak
3 milyon 600 bin kişinin katıldığı Gezi Direnişi bugün anılacak

NE OLMUŞTU?

Gezi Parkı direnişi, parktaki  tarihi ağaçların kesilip yerine Topçu Kışlası adı verilen AVM projesinin yapılmasını engellemek için başladı. Ancak kısa süre içinde 80 ilde halkın demokrasi ve özgürlük talepleri için sokağa çıktığı bir harekete dönüştü. Emniyetin verilerine göre 112 günlük sürede 80 kentte (Bayburt hariç) 5 bin 532 eylem ya da etkinlik gerçekleştirildi. Eylemlere yaklaşık 3 milyon 600 bin kişi katıldı. Gezi eylemleri hemen hemen her ilde gözaltılar yapıldı. Gezi eylemleri boyunca 5 bin 513 kişi gözaltına alındı. 189 kişi tutuklandı. TTB’nin verilerine göre 12 kişi polis şiddeti sonucu yaşamını yitirdi. 31 kişinin gaz fişeği sonucu gözünü kaybettiği polis saldırılarında binlerce kişi yaralandı. Gezi eylemlerine katılanlara yüzlerce soruşturma ve dava açıldı.

BUGÜN 19.00’DA GEZİ PARKI’NDA

Gezi eylemlerinin 3. yıl dönümü dolayısıyla bugün saat 19.00’da Gezi Parkı’nda basın açıklaması yapılacak. Yine birçok ilde de direnişin yıl dönümü dolayısıyla etkinlikler düzenlenecek.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız