Güncel

30 kişiden 26 kişiyi de tutuklama talebi

Aralarında 9 avukatın da bulunduğu 30 kişiden 4'ünün adli kontrol ile serbest bırakılmasını talep eden İstanbul Savcılığı, 26 kişiyi de tutuklama talebi ile mahkemeye sevk etti.

18 Mart 2016 Saat: 23:53
30 kişiden 26 kişiyi de tutuklama talebi
30 kişiden 26 kişiyi de tutuklama talebi

Önceki gece Evlere ve iş yerlerine düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan ve aralarında 9 avukatın da bulunduğu 30 kişiden 4'ünün adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasını talep eden İstanbul Savcılığı, 26 kişiyi de tutuklama talebi ile mahkemeye sevk etti.

İstanbul'da önceki gece sabaha karşı evlere ve işyerlerine düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan ve aralarında Özgürlükçü Hukukçuklar Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar Ayşe Acinikli, Ayşe Başar, Mustafa Rüzgar,İrfan Arasan, Şefik Çelik, Adem Çalışcı, Ramazan Demir, Hüseyin Boğatekin, Tamer Doğan'ın da olduğu 30 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından, İstanbul Adliyesi'ne getirildi. 

İstanbul Adliyesi'ndeki işlemlerinin ardından İstanbul Cumuriyet Savcılığı, avukatlar Mustafa Rüzgar, İrfan Arasan ve HDP'liler Ahmep Kapçan ile İlkin Bulut için adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasını talep ederken, aralarında avukatların da olduğu 26 kişiyi tutuklama talebi ile mahkemeye sevk etti.

Öte yandan ÖHD ve ÇHD üyesi çok sayıda avukat, gözaltındaki avukatlara destek olmak için İstanbul Adliyesi'nde bekliyor

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız