Güncel

95 yaşındaki anne oğlunun akıbetini aramaya devam ediyor

628. Kez Galatasaray’da toplanacak olan Cumartesi Anneleri, bu kez 10 Nisan 1981 tarihinde gözaltına alındıktan sonra kaybedilen Nurettin Yedigöl’ün akıbetini soracak.

6 Nisan 2017 Saat: 12:31
95 yaşındaki anne oğlunun akıbetini aramaya devam ediyor
95 yaşındaki anne oğlunun akıbetini aramaya devam ediyor

Kayıp evlatları ve yakınları için 8 Nisan’da 628. Kez Galatasaray’da toplanacak olan Cumartesi Anneleri, bu kez 10 Nisan 1981 tarihinde gözaltına alındıktan sonra kaybedilen Nurettin Yedigöl’ün akıbetini soracak.

26 yaşındaki Nurettin Yedigöl 70'li yıllarda gençlik hareketinin içinde yer alan gençlerden biriydi. 12 Eylül Askeri Darbesi’nin ardından da hakkında yakalama kararı çıkartıldı. 10 Nisan 1981 tarihinde İstanbul/İdealtepe’de bir eve yapılan baskında gözaltına alınan Nurettin Yedigöl Gayrettepe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Bir daha haber alınamadı. Ailesi dava açmasına ve birlikte olan arkadaşları ve tanıklar, Nurettin’i hücrede işkencede kapası parçalanmış olarak gördüklerini açıklamalarına rağmen cesedi bulunamadı.

36 yıl boyunca bütün hak arama imkanları kullanılmasına rağmen sonuç alınamadı. Son olarak, 10 Aralık 2015 tarihinde AYM, evrensel hukuka ve teamüllere aykırı bir biçimde, başvurunun zaman bakımından kabul edilemez olduğuna karar verdi ve iç hukuk yollarını tamamen bitirdi. Dava AİHM’e taşındı.

95 yaşındaki Zeycan Yedigöl’den çağrı

Cumartesi Anneleri tarafından yapılan açıklamada şöyle dediler: “8 Nisan Cumartesi günü, 628. haftamızda 95 yaşındaki Zeycan Yedigöl’ün “Hukuk işletilmiyor; adalet tecelli etmiyor diye yılgınlığa kapılmayacağız. Nurettin’i aramaktan vazgeçmeyeceğiz.” diyen sesine sesimizi katacağız. Sizi de kırmızı bir karanfille Galatasaray'a, 36 yıllık ısrarımıza tanıklık etmeye çağırıyoruz.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız