Güncel

Adana'da kamu emekçilerinin ihraç edilmesine protesto

KESK Adana Şubeler Platformu, KHK ile binlerce emekçinin çalıştığı kurumlardan ihraç edilmesini protesto etti.

3 Kasım 2016 Saat: 22:34
Adana'da kamu emekçilerinin ihraç edilmesine protesto
Adana'da kamu emekçilerinin ihraç edilmesine protesto
Atatürk Parkı’ndaki eylemde KESK Adana Şubeler Platformu adına Eğitim Sen Adana Şube Örgütlenme Sekreteri Erdal Karabulut konuştu. Karabulut, 29 Ekim’de çıkan KHK ile 10 binin üzerinde vatandaşın haksız ve hukuksuz bir şekilde ihraç edildiklerini belirtti. Açıklanan KHK ile hükümetin tüm yetkileri kendinde toplayan devlet parti bütünleşmesi olduğunu dile getiren Karabulut, bunun adının KESK nezdinde darbe olduğunu ifade etti.

Karabulut’un konuşmasının ardından Öğretim Elemanları Derneği adına Prof. Dr. Adnan Gümüş ise yaptığı konuşmada, Hükümetin yapmış olduğu uygulamalarla kamuoyunun düşünme yetisi ve aklına zincir vurmak istediğini ve bu şekilde bir yere varılamayacağını ifade ederek,bilim, sanat, spor, felsefe, üretim ve teknolojide Ortadoğu ve dünyaya katkı sunacak bir ülke olunamayacağını belirtti.

Toplumun her türlü kesimine doğrudan ya da dolaylı olarak ağır bir bedel ödetildiğini söyleyen Gümüş, eylemde bulunanların çok büyük bir kesimin vicdanının ve aklının sesi olduğunu ifade etti. Özgürlük ve adaletin doğadan gelmeyeceğine, insanlığın idealleri olan bu kavramları insanların kurabileceğine vurgu yapan Gümüş, insanlığın tüm zorlukları aşarak bedeller ödeyeceğini ama nihayetinde halkı girdaba sokmak isteyenlerin kendi girdaplarında boğulacağını, tarihin tozlu sayfalarında yerlerini alacaklarını belirtti. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız