Güncel

Ali İsmail Korkmaz, ölümünün üçüncü yılında mezarı başında anıldı

Eskişehir’deki Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz, ölümünün üçüncü yılında memleketi Hatay’daki mezarı başında anıldı.

11 Temmuz 2016 Saat: 21:39
Ali İsmail Korkmaz, ölümünün üçüncü yılında mezarı başında anıldı
Ali İsmail Korkmaz, ölümünün üçüncü yılında mezarı başında anıldı

Ali İsmail Korkmaz, ölümünün üçüncü yıldönümünde mezarı başında anıldıktan sonra yüzlerce kişi Ali İsmail’in düşlerindeki özgür dünya için Sümerler Amfi Tiyatro’da bir araya geldi

Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de polis ve esnaf tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz, ölümünün üçüncü yıldönümü dolayısıyla Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Ekinci Mahalle Mezarlığı’nda bulunan mezarı başında anıldı. Anmaya, Gezi ailelerinin yanı sıra Ali İsmail Korkmaz’ın okul arkadaşları, kitle örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Demokrasi ve Özgürlük Mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşunun ardından kısa bir konuşma yapan Ali İsmail Korkmaz’ın Ağabeyi Gürkan Korkmaz, katillerin yargılanması ile bu davanın kapanmadığını ifade ederek, “Başta Cumhurbaşkanı, İç İşleri Bakanı ve bu olayda sorumluluğu olan herkes yargılanana kadar mücadele edeceğiz” dedi. Anne Emel Korkmaz ise “Bak Ali’m görüyor musun, koca bir aile olduk” diyerek Ali İsmail’in mezarı başında ağıt yaktı.

Ali İsmail’in düşlerini hayata geçirmek amacıyla kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) ise saat 20.00’da Sümerler Amfi Tiyatro’da anma etkinliği gerçekleştirdi. Programda önce aile üyeleri konuştu. Emel Korkmaz “Mezarlıkta bir kez daha anladım ki Ali İsmailler çok bu ülkede” dedi. Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan da sahneye çıkarak anmaya gelenleri selamları.

Aile üyelerinin konuşmaları ile başlayan anma programında Nejat Yavaşoğulları, Ferhat Tunç, Hatay Eğitim-Sen Müzik Topluluğu, Kıvılcım Şiir Topluluğu ve Diren İnaç yer aldı. Anma Ferhat Tunç’un ve Nejat Yavaşoğulları’nın şarkılarıyla son buldu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız