Güncel

Alper Taş: Referandumun iptal edilmesi gerekiyor

ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş ‘Referandum iptal edilmelidir’ diye konuştu

17 Nisan 2017 Saat: 09:42
Alper Taş: Referandumun iptal edilmesi gerekiyor
Alper Taş: Referandumun iptal edilmesi gerekiyor
Türkiye tarihinin en şaibeli seçimlerinden biri yapıldı. İktidar türlü hukuksuzluklara imza atarken ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş ‘Referandum iptal edilmelidir’ diye konuştu

Devlet ‘Evet’ lehine çalıştı
Alper Taş şunları söyledi: “Referandum sürecinde devlet tüm olanaklarıyla Evet cephesi lehine çalışmıştır. Evet için çalışmayan devlet görevlisi neredeyse yoktu. Öte yandan Hayır çalışması yapan birçok kesime saldırı ve tehditler oldu. Resmi makamlar Hayır’cıların çalışmasını engelledi. Hayır diyen insanlar tehdit edildi. Hayır’cılara yönelik saldırıların önü açıldı. Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de referandum günü YSK mühürsüz zarfların seçimde kabul edilebileceği kararını aldı. Sandıklarda ciddi manipülasyonlar söz konusu. Bu kadar hilenin yalanın yandaşlığın olduğu bir seçim meşru değildir.”

OHAL şartlarında yapılan seçim
Alper Taş, seçimin gayrı meşru olduğunu belirtirken yeni anayasanın da bu zeminde hayata geçirilmesinin mümkün olmadığını belirtti. OHAL şartlarında seçime girildiğini hatırlatan Taş, Doğu illerinde şartların daha ağır olduğunu hatırlatırken hak ihlallerinin de aynı oranda daha yüksek olduğunu söyledi. Toplumun çok yüksek bir kesiminin taleplerinin karşılanmadığı, yok sayıldığı, hukuken engellendiği bir ortamda hayata geçirilmesi düşünülen bir anayasanın hükümsüz olduğunu dile getiren Alper Taş, referandumun yok hükmünde olduğunu belirterek referandumun iptal edilmesi gerektiğini söyledi. 

Kaftancıoğlu’ndan açıklama
CHP PM ve Haziran Hareketi Yürütme Üyesi Canan Kaftancıoğlu BirGün’e açıklamalarda bulundu. Kaftancıoğlu’nun açıklamasından satırbaşları şöyle: YSK’nin kararı ülkeyi dünyaya rezil edecek. Sandıkların yüzde 30 kadarına itiraz edildi. Bu gece boyunca tüm parti örgütlerimiz bu konu ile ilgilenecek. Biz de yayın sonrasında görevimizin başında olacağız. Anadolu Ajansı bir oy oranı açıkladı, YSK’nin verileri de ona uydurulmaya çalışlıyor. Bu kadar hileye ve manipülasyona rağmen çıkardıkları sonuç yüzde 51 civarında. Bu seçimin kazananı omuz omuza ‘direnen halk’tır.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız