Güncel

Ankara'ya yürüyen Eğitim-Sen Bursa'ya ulaştı

Eğitim-Sen, üyelerine yönelik baskı, sürgün ve soruşturmalara karşı Aydın’dan Ankara’ya başlattığı yürüyüş kolu Bursa’ya ulaştı.

14 Temmuz 2016 Saat: 15:59
Ankara'ya yürüyen Eğitim-Sen Bursa'ya ulaştı
Ankara'ya yürüyen Eğitim-Sen Bursa'ya ulaştı

 

Kent meydanında karşılanan Eğitim Sen’liler buradan Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yürüdü. Ana yoldan Milli Eğitim Müdürlüğüne yürümek isteyen öğretmenlerin önü polis tarafından kesilerek bu yoldan yürütülmeyeceği söylenerek,  Tramvay yolunu kullanmaları istendi. Kısa süreli tartışmadan sonra Tramvay yolundan İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne giden öğretmenler burada açıklamayı gerçekleştirdi.

Eyleme KESK’e bağlı sendikaların yanı sıra Birleşik Metal Bursa Şubesi, TÜMTİS, Emek Partisi, HDP ve bir çok demokratik kuruluş da destek verdi.

ÜYELERİMİZE BASKILAR YAPILIYOR

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde açıklama yapan Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca; “Siyasi iktidarın toplumsal yaşamın bütün alanlarında etkisini hissedilen baskıcı, otoriter ve anti demokratik uygulamaları hız kesmeden devam etmektedir. Sadece son birkaç ay içinde, özellikle 29 Aralık grevi sonrasında üye ve yöneticilerimize yönelik olarak büyük bir cadı avı başlatılmış, çok sayıda Eğitim-Sen üyesi sendikal faaliyetleri ve demokratik eylemleri nedeniyle soruşturma geçirmiş, bazı arkadaşlarımız keyfi kararlarla sürgün edilmiştir.

SENDİKAL FAALİYETLERİMİZ ENGELLENİYOR

İktidarın politikalarına itiraz eden herkesin hedef  haline getirildiği böylesi bir dönemde ülke çapında başlatılan cadı avı ile örgütlü mücadelemizin engellenmeye çalışıldığı açıktır. Bizleri baskı altına almaya çalışan, haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı ve fiili uygulama, Türkiye’nin nasıl bir yola girdiğini ve iktidar güçlerinin denetimi altındaki devlet organlarını kullanarak karşısında engel olarak gördüğü tüm kişi ve kurumları bertaraf ederek yoluna devam etmek istediğini göstermektedir. Siyasi iktidar ve MEB en temel sendikal hak ve özgürlükleri yok sayıp, hukuk dışı kararlar alarak resmen sendikal faaliyeti engelleme suçu işlemektedir” dedi.

Karaca, üyelerine yönelik baskı, sürgün ve soruşturmalara son verilmesini, ülke çapında başlatılan cadı avı derhal durdurulmasını da istedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız