Güncel

Antalya'da hortum çatıyı uçurdu: 16 öğrenci yaralandı

Antalya’da akşam saatlerinde etkili olan hortum çatıları uçurdu, ağaçları devirdi. Kepez ilçesindeki bir öğrenci yurdunun bahçesine kurulan kermese uçan çatı 16 öğrenciyi yaraladı.

18 Ocak 2016 Saat: 01:15
Antalya'da hortum çatıyı uçurdu: 16 öğrenci yaralandı
Antalya'da hortum çatıyı uçurdu: 16 öğrenci yaralandı

Antalya’da sabah saatlerinden beri etkili olan fırtına akşam şiddetini artırdı. Şehrin birçok mahallesinde çatılar uçtu, cami minaresi devrildi, seralar ve araçların zarar gördü. Fırtına özellikle merkez Kepez ve Aksu ilçelerinde etkili oldu ve maddi hasarlara sebep verdi.

Kepez ilçesi Sütçüler Mahallesi’ndeki bir öğrenci yurdunun bahçesine kopan bir çatı düştü. İhtiyaç sahibi öğrenciler yararına düzenlenen kermesin ortasına düşen çatı 16 öğrenciyi yaraladı. Yaralılar ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. Can kaybının yaşanmadığı olayda öğrenciler hafif şekilde yaralandı. Olay yerine giden basın mensuplarına yurt görevlileri tepki gösterdi.

CAMİ MİNARESİ YIKILDI

Aksu ilçesi ise adeta savaş alanına döndü. Güzelyurt Mahallesi’ndeki Güzelyurt Merkez Cami’nin minaresi yıkıldı. Saat 20.00 sularında gerçekleşen olayda yaralanan olmadı. Camide maddi hasar meydana geldi. Güzelyurt Mahallesi’nde birçok evin çatısı uçarken etraf savaş alanına döndü. Sokaklar ve evlerin bahçeleri enkaz parçalarıyla doldu. Kopan çatılardan bazıları seraların üzerine uçtu. Çok sayıda sera hortumun etkisiyle büyük zarar gördü.

AĞAÇLAR DEVRİLDi, ARAÇLAR HASAR GÖRDÜ

Hortum, ağaçları da devirdi. Devrilen ağaçlar ve uçan çatılara araçlara büyük zarar verdi. Birçok mahallede teller koptu, elektrikler kesildi. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne fırtınanın çok etkili olduğu 19.00-21.00 saatleri arasında ihbar yağdı. Ekipler ihbarlara yetişmekte zorlandı. Birçok ihbar sıraya konularak, müdahale edilebildi. Güver Uçurumu adlı bölgede bazı vatandaşların mahsur kaldığı ihbarı kurtarma ekiplerini harekete geçirdi. Araçla ulaşımın mümkün olmadığı bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait arazöz ile ulaşıldı ve mahsur kalanlar kurtarıldı. Mahsur kalanların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

HORTUMUN VURDUĞU DEMRE’DE BİR OKUL TATİL EDİLDİ

Demre’de akşam çıkan hortum 6 mahallede seraları yıktı. Camları ve plastik örtüleri zarar gören seralardaki tarımsal ürünler de zarar gördü. Demre’de çatısı zarar gören Atatürk Ortaokulu’nda eğitime ara verildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız