Güncel

'Askeri müdahalede bulunursa ABD’ye telafisi olmayan kayıplar yaşatırız’

Maduro, halihazırda her türlü araç ve yolla ülkeye saldıran ABD’nin, Venezuela’ya müdahale etmeye kalkması halinde ‘telafisi olmayacak kayıplar yaşatacaklarını’ söyledi.

6 Şubat 2019 Saat: 13:24
'Askeri müdahalede bulunursa ABD’ye telafisi olmayan kayıplar yaşatırız’
'Askeri müdahalede bulunursa ABD’ye telafisi olmayan kayıplar yaşatırız’

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, halihazırda her türlü araç ve yolla ülkeye saldıran ABD’nin, askeri yöntemleri devreye sokması ve Venezuela’ya müdahale etmeye kalkması halinde ‘telafisi olmayacak kayıplar yaşatacaklarını’ söyledi.

Askeri seçenek retoriği karşısında telafisi olmayacak kayıplar

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’un, bir basın toplantısına “Kolombiya’ya 5,000 asker” yazılı notla çıkarak Venezuela’ya dönük saldırlara ilişkin kasti bir mesaj sunması ve “askeri seçeneğin masada olduğunu” söylemesinin hemen ardından ABD Başkanı Donald Trump’ın CBS kanalına verdiği röportajda askeri müdahaleyi değerlendirdiklerini söylemişti.

Bunun üzerine konuşan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkelerine askeri yollarla yapılacak bir müdahaleye karşı ordunun her türlü yabancı işgalini önlemek üzere en iyi mücadeleyi orataya koyacağını belirterek “Olası bir ABD müdahalesine telafisi olmayacak askeri ve insani kayıplar verdiremek üzere yanıtımızı planlıyoruz” dedi.

PDVSA’ya yaptırımlar ve varlıkların gaspçı Guaido’ya devri üzerine: Yasa dışı

Venezuela’daki uzun süreli nüfuz savaşı ve kriz; devletin yürütme, ordu ve PDVSA’ya kadar daralmış bir aygıt olarak PSUV liderliğinde kalmasına neden olmuş ve son olarak da PDVSA’ya bir takım yeni yaptırımlar ABD tarafından devreye sokulmuştu.

PDVSA’nın ABD’deki varlıklarına el konulması ve tüm bu varlıkların işbirlikçi Juan Guaido’ya devredilmesi üzerine de konuşan Maduro, bu hamleyi “yasa dışı tazminat” olarak yorumladı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız