Güncel

Avcılar Direnişiyle Dayanışma Platformu kuruldu

İstanbul Avcılar Belediyesi’nde sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atılan ve 89 gündür direnişte olan taşeron temizlik işçileri, “Avcılar Direnişiyle Dayanışma Platformu”nun kurulduğunu açıkladı.

1 Ağustos 2016 Saat: 21:59
Avcılar Direnişiyle Dayanışma Platformu kuruldu
Avcılar Direnişiyle Dayanışma Platformu kuruldu

 

İstanbul Avcılar Belediyesi’nde, sendikalı oldukları için işten çıkarılan taşeron temizlik işçilerinin, sendikalı olarak işe geri dönme talebiyle sürdürdükleri direniş 89 gündür sürüyor. Direnişteki işçiler, bugün (30 Temmuz) Galatasaray Meydanı’nda yaptıkları açıklamayla “Avcılar Direnişiyle Dayanışma Platformu”nun kurulduğunu açıkladı.

“İşten atılan temizlik işçileri geri alınsın, taşeron çalışma yasaklansın” yazılı pankart açan işçiler, sık sık “Sendika anayasal haktır engellenemez”, “Direne direne kazanacağız”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Emek düşmanı Handan Toprak istifa”, “Taşeron çalışma yasaklansın” şeklinde sloganlar attı.

‘Sendikalı olmak anayasal bir haktır’

Aralarında siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin olduğu 36 kurum tarafından oluşturulan Avcılar Direnişiyle Dayanışma Platformu adına ortak basın açıklamasını Veysel Arslan okudu.

Direnişteki temizlik işçileriyle dayanışmak ve verilen mücadeleyi büyütmek için bu platformu kurduklarını belirten Arslan, Avcılar Belediyesi’nin “ülkenin içinde bulunduğu durumu fırsata çevirdiğini” söyledi.

21 Temmuz sabahı, direnişinin 80. gününde Avcılar Belediyesi yöneticilerinin OHAL ilanını gerekçe göstererek direniş alanını zabıta ekipleriyle ablukaya aldığını, çadırın kurulmasını engellediğini belirten Arslan, “Sosyal demokrat olduğunu iddia eden CHP’li Avcılar Belediyesi yöneticilerinin bu tavrına hiç şaşırmadık. Bilakis, tam da ait oldukları sınıfın tavrını göstererek, ülkenin içinde bulunduğu kritik ortamı kendi çıkarları doğrultusunda fırsata çevirmeye çalışıp işçilerin mücadelesini bitirmeyi amaçladılar. Kendi menfaatleri söz konusu ise demokrasi de işçi-emekçi hakları da teferruattır” ifadelerini kullandı.

Arslan, Avcılar Direnişiyle Dayanışma Platformu olarak direnişteki işçilerin mücadelesini sahiplendiklerini belirterek şunları söyledi:

Bizler, Avcılar Direnişiyle Dayanışma Platformu olarak, demokrasiye sahip çıkma çağrılarının yapıldığı bu günlerde, ‘sendikalı olmak anayasal bir haktır ve güvenceli iş, güvenli gelecek demokrasilerin vazgeçilmez ilkelerindendir’ diyerek Avcılar Belediyesi taşeron temizlik işçilerinin bu onurlu mücadelesini sahipleniyoruz.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız