Güncel

Ayvalıtaş davasında yine sonuç yok

Gezi Parkı direnişi sırasında Ümraniye'de bir aracın çarpması sonucu 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş’ın yaşamını yitirmesiyle ilgili dava görüldü.

18 Ocak 2016 Saat: 23:46
Ayvalıtaş davasında yine sonuç yok
Ayvalıtaş davasında yine sonuç yok

Gezi Parkı direnişi sırasında Ümraniye'de bir aracın çarpması sonucu 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş’ın yaşamını yitirmesiyle ilgili dava görüldü. Avukatların tutuklama talebi reddedildi, Mehmet Ayvalıtaş ve kazayı yapan Seyit Kartal’ın yaşanan olayda asli kusurlu, sanıkların ise kusurlarının olmadığına ilişkin bilirkişi raporuna Ayvalıtaş ailesi ve avukatları tarafından tepki gösterildi.

Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesinde 10. celsesi görülen duruşmaya tutuksuz sanık Mehmet Görkem Demirbaş geldi. Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, ağabeyi Muharrem Ayvalıtaş, olayda yaralanan Seyit Kartal’ın babası Mustafa Kartal’ın da katıldığı duruşma yoğun güvenlik önlemleriyle başladı. Duruşmayı Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan da izledi.

‘TUTUKLAMA TALEBİMİZ VARDIR’

Mehmet Ayvalıtaş ve Seyit Kartal’ın olayda asli kusurlu, sanıkların ise kusurlarının olmadığına ilişkin gelen bilirkişi raporu Ayvalıtaş ailesinin avukatları tarafından kabul edilmedi. Ailenin avukatlarından Ayla Öztabak raporda ciddi eksiklikler olduğunu belirterek, “Raporda hız sınırından bahsedilmemiştir. Verdiğimiz CD’ler raporda dikkate alınmamıştır. 3. araç söz konusudur, tanık ifadeleri konu edilmemiştir. Her iki sanık hakkında tutuklama talebimiz vardır” dedi.

Mahkeme heyeti taraflara bilirkişi raporuna karşı beyanda bulunabilmeleri için süre verirken sanıkların tutuklanmaları taleplerinin reddine karar verdi. Gelecek celse güvenlik tedbirlerinin alınması için yazı yazılmasına karar veren mahkeme duruşmayı 3 Mart’a erteledi.

"DALGA GEÇİYORLAR"

Dava sonrası açıklamaLarda bulunan baba Ali Ayvalıtaş, bilirkişi raporunu kabul etmediklerini belirterek, “Dalga geçiyorlar, bilirkişi resmen bizim çocukları öldürdüğü gibi, bir de parçalara ayırmıştır. Her türlü oyunla bizi eritip, bizi yok edip davamızı bitirmek ya da zaman aşıma uğratmak istiyorlar. Gezi olayları tüm Türkiye’yi birleştiren bir olaydır. Mehmet’in davasında hâlâ tutuklama olmadı. Ben bu adaletten hiçbir şey beklemiyorum. ” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız