Güncel

Bakanlık izniyle 6 gazeteciye 301’den dava

Yaptıkları haberler gerekçe gösterilerek, 6 gazeteci hakkında 301’den iddianame hazırlandı. Soruşturmaya Adalet Bakanlığı izin verdi.

17 Nisan 2017 Saat: 09:38
Bakanlık izniyle 6 gazeteciye 301’den dava
Bakanlık izniyle 6 gazeteciye 301’den dava

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptıkları haberleri gerekçe göstererek 6 gazeteci hakkında 301’den iddianame hazırladı. Soruşturmaya Adalet Bakanlığı da izin verdi.

KHK ile kapatılan DİHA’nın muhabirlerinden Selman Keleş, Özgür Paksoy, Kenan Kırkaya ve Aziz Oruç ile Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ersin Çaksu ve gazetenin Yazı İşleri Müdürü İshak Yasul hakkında hazırlanan iddianamede, Özgürlükçü Demok-rasi gazetesinde farklı tarihlerde çıkan haberler yer aldı. 

Rojava ile bölge kentlerine yapılan haberlerin suç olarak görüldüğü iddianamede, haberlerin “soyut” olduğu iddia edildi. İddianamede, “Devletin milli güvenliğini sağlamak amacıyla yaptığı sınır ötesi operasyonlarında sivil katliamı yaptığı, bölgede işgalci bir güç olarak yer aldığı, yine özellikle Güneydoğu illerinde kasıtlı olarak çocukların ölümüne neden olduğu iddia edilmek suretiyle TCK’nin 301. maddesinde yer alan Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını, Asker ve Emniyet Teşkilatını Alenen Aşağılama suçunun zincirleme olarak işlendiğinin anlaşıldığı...” ifadesine yer verildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız