Güncel

Bakırköy'de işten çıkarılan kadın işçiler eylemde

Özgürlük meydanında biraraya gelen ve eylem başlatan işçiler, hava koşulları nedeniyle eylemlerine ara verdiler. İşçiler eylemlerinin süreceğini dile getirdiler.

7 Haziran 2016 Saat: 12:58
Bakırköy'de işten çıkarılan kadın işçiler eylemde
Bakırköy'de işten çıkarılan kadın işçiler eylemde

 

Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’ne bağlı olarak çalışan, aralarında kreş öğretmeni, idari personel, temizlik görevlilerinin de bulunduğu biri erkek olmak üzere 17 işçi işten atıldı. , 15 mayıs itibarıyla işçilerin iş akitleri fesh edildi.

Her yıl sözleşmeleri yenilenen, 15 mayıs itibarıyla iş akitleri fesh edilen ve 4 ile 13 yıldır çalışmakta olan 17 işçinin  “iş akitlerinin sona erdiği ve üst yönetimin kendileriyle çalışmak istemediğini” gerekçesiyle belirtilerek işlerine son verildi. Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi Müdürlüğü’ne bağlı olarak kreşte öğretmen, çocuk bakımı, idari personel, temizlik görevlisi gibi görevlerde çalışan işçilerin çoğunluğu kadın.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde hem DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube’nin hem de Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube’nin örgütlenme çalışmaları bulunuyor..

İşçilere “iş akitlerinin sona erdiğinin” bildirilmesi üzerine Genel İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şubesi tarafından işçilerin işe iadesi talebiyle Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda açıklama yapılacağı duyurusu yapılmıştı. Bugün  Özgürlük meydanında biraraya gelen ve eylem başlatan işçiler, hava koşulları nedeniyle eylemlerine ara verdiler. İşçiler işe dönene kadar eylemlerinin süreceğini dile getirdiler.

Öte yandan işçiler İşe iade davası da açtılar.

Haber/ foto: Atilla Akgönül

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız