Güncel

Basın örgütleri: Evrensel'in kapatılmasına izin vermeyiz

Akit Gazetesi, 'Evrensel kapatılıyor' başlığıyla yaptığı haberde gazetenin kapatılmasının gündemde olduğunu iddia etmişti.

16 Eylül 2016 Saat: 12:08
Basın örgütleri: Evrensel'in kapatılmasına izin vermeyiz
Basın örgütleri: Evrensel'in kapatılmasına izin vermeyiz

Akit’in gazetemiz Evrensel’i hedef aldığı haberine ilişkin konuşan basın meslek örgütü temsilcileri, Akit’e tepki göstererek, “Evrensel’in kapatılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

‘KUTUPLAŞMAYI ARTTIRIR’

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, “Türkiye’de insanlar pek çok sorunla uğraşırken, kendisine muhbirlik görevi biçen bazı medya kuruluşları, gazetecileri hedef göstermeye, beğenmedikleri gazetelerin kapanmasını iktidardan talep etmeye başladılar. Özellikle Akit gazetesi, son günlerde bası meslek kuruluşlarının ve muhalif gazetelerin kapatılması yolunda adeta bir kampanya başlatmış bulunuyor. Bu kampanyanın ne halkın haber alma özgürlüğüne ne de Türkiye’de demokrasinin gelişmesine en küçük bir katkısı olmaz” diye konuştu. Akit’in başlattığı kampanyanın toplumda varolan ayrışmayı büsbütün arttıracağını ifade eden Olcayto, “Bu konuda adli makamların dikkatini çekmek isterim” dedi.

‘AKİT GAZETESİNİ KINIYORUM’

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Türkiye temsilcisi, Gazeteci Erol Önderoğlu, “90 yıllarda askeri çevrelerin baskını yaşamış Akit’in, özgürlükçü ve muhalif çizgisi nedeniyle her dönem baskı görmüş Evrensel’i hedef alması popülist yaklaşımlarla sınırlı görülemez, bu durum iktidarın anti-demokratik icraatlarına ve köklü gazetecilik mecralarının yok edilmesine bir destektir” diye konuştu. “Evrensel’e yönelik muamelenin demokrasiyle, yayın özgürlüğüyle uzaktan yakından alakası yok” sözlerini kullanan Önderoğlu şunları söyledi: “Yeni Akit’in Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Evrensel Gazetesi’nin kapatılmasına yönelik çağrılarını, Akit’e dönük geçmişteki baskılara tanık olmuş ve bunları kınamış bir gazeteci olarak kınıyorum. Akit’in aldığı tutumun demokrasiyle bir alakası yok.”

‘DEMOKRASİ İÇİN KARA BİR LEKE OLUR’

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş da, “Evrensel, 20 yılı aşkın zamandır sürdürdüğü yayın hayatı boyunca hiçbir örgütün gazetesi olmadı, her zaman ezilenden yana tavır aldı. İşçilerinin direnişlerinin, grevlerinin, kamu emekçilerinin toplu sözleşme mücadelesinin, kadınların şiddete, cinayetlere karşı eylemlerinin, öğrencilerin parasız eğitim mücadelesinin, gazetecilerin özgürlük mücadelesinin, Kürtlerin anadil eylemlerinin, Berfo ananın oğlunu arayış mücadelesinin sesi oldu hep. Böyle bir gazetenin kapatılacağının iddia edilmesi bile Türkiye demokrasisi için kara bir lekedir” diye konuştu.
AKP’nin basın ve ifade özgürlüğüne bir darbe daha vurmayacağını temenni ettiklerini söyleyen Durmuş, “Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak tüm çalışanların üyemiz olduğu, toplu iş sözleşmesi imzaladığımız Evrensel’in kapatılmasına izin vermeyeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız