Güncel

Bekir Bozdağ: Gazetecilikten tutuklu olan kimse yok

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, tutuklu gazetecilere ilişkin yöneltilen bir soruya 'gazetecilik yaptığı için tutuklu olan kimse yok' yanıtını verdi.

12 Ocak 2017 Saat: 08:47
Bekir Bozdağ: Gazetecilikten tutuklu olan kimse yok
Bekir Bozdağ: Gazetecilikten tutuklu olan kimse yok

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa değişikliğinin dördüncü maddesinde soru cevap bölümünde tutuklu gazetecilerle ilgili CHP’liler tarafından yöneltilen bir soruya “gazetecilikten tutuklu kimse yoktur” yanıtını verdi.

Bozdağ, soruya şu yanıtı verdi:

“Şunu her defasında çok net ifade ediyoruz; Türkiye cezaevlerinde salt gazetecilik yaptığı için tutuklu hiçbir kimse yoktur. Mesleği gazetecilik olanlar var. Eğer bir kişi -mesleği gazeteci ama- diyelim ki uyuşturucuda suçüstü yapılmışsa yani mesleğinin gazetecilik olması onun yargılanmasına, tutuklanmasına, mahkûm olmasına engel olabilir mi? Bakın, adam öldürmekten içeride yatan gazeteciler var ama onları kimse dile getirmiyor. Bakıyorum, içeride tutuklu gazeteci sayısı, mesleği gazeteci olanların sayısı farklı ama dile getirilene bakıldığında, onların içerisinden bazıları özellikle seçilip gündeme getiriliyor. Bu da tabii bu yaklaşımın yanlış olduğunu göstermesi bakımından yeterlidir. Onun için, hiç kimse gazetecilik yaptı diye içeride değil. Onlarla ilgili bir suç isnadı var.  Bunları soruşturan savcılar var. Bunlara ilişkin karar veren hâkimlikler, mahkemeler var. Bunu özellikle ifade etmek isterim.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız