Güncel

"Ben sonuna kadar babamın kemiklerine sahip çıkacağım"

Kaybedilen yakınlarının faillerin ortaya çıkartılıp yargılanması için 563'üncü kez bir araya gelen Cumartesi Anneleri, 1996'da gerçekleştirilen Güçlükonak katliamına dikkat çektiler.

9 Ocak 2016 Saat: 18:11
"Ben sonuna kadar babamın kemiklerine sahip çıkacağım"
"Ben sonuna kadar babamın kemiklerine sahip çıkacağım"

Kaybedilen yakınlarının faillerin ortaya çıkartılıp yargılanması için 563'üncü kez bir araya gelen Cumartesi Anneleri, 1996'da gerçekleştirilen Güçlükonak katliamına dikkat çekerek," katliamların sorumluları hesap versin" çağrısı yaptı.

“Güçlükonak Katliamı’nın yanı sıra 20 yıl önce haberlerimizi yapan Metin Göktepe’nin polis işkencesiyle  öldürülüşünün yıl dönümünde onu sevgi ve saygıyla anıyorum” sözleriyle konuşmasına başlayan Kenan Bilgin’in kardeşi İrfan Bilgin,katliamı kınadı.

Cemil Kırbayır’ın kardeşi Mikail Kırbayır şunları söyledi: “35 yıldır insanlar ölmesin, öldürülmesin diye feryat ederken, ölümler bugün çoğalmaya başladı." "

‘YALAN HABER YAPTILAR’

İnsan Hakları Derneğinden Avukat Ercan Kanar, “Halkların gerçekleri öğrenme hakkına riayet eden Metin Göktepe’nin ölümünün 20. yıl dönümü ve Güçlükonak Katliamı’nın da 20. yıl dönümündeyiz. Güçlükonak Katliamı’nın yaşandığı olay yerine giden ana akım medyanın muhabirleri yalan haber yaptı. O zaman korucu olan Hacı Öztunç gerçekleri açıkladığı için JİTEM tarafından öldürüldü” dedi.
Ahmet Kayar’ın kızı Emine Kayar “ Barış istiyoruz. Ben sonuna kadar babamın kemiklerine sahip çıkacağım”, Abdullah İlhan’ın oğlu Nevzat İlhan da “Güneydoğu’da yapılan tüm katliamları nefretle kınıyorum” dedi.

Haftanın basın açıklamasını ise Cumartesi İnsanları'ndan Sinema Oyuncusu Nur Sürer okudu. Bölgede cenazelerin verilmemesine tepki gösteren Nur Sürer, “Ailelere çektirilen bu ızdırap işkencedir. Herkesin cenazesini alması haktır” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız